Avertizare RO-ALERT în Capitală. Nivelul de răspândire a noului coronavirus: peste 3 la mia de locuitori. Noile măsuri care au intrat în vigoare

Avertizare RO-ALERT în Capitală. Nivelul de răspândire a noului coronavirus:  peste 3 la mia de locuitori. Noile măsuri care au intrat în vigoare

UPDATE: Mesajul RO-ALERT care avertizează cărata de răspândire a noului coronavirus a depășit în Capitală pragul de 3 la mia de locuitori a fost emis de către autorități și în limba engleză.

Locuitorii Capitalei au primit marți dimineață un mesaj Ro-alert, transmis de către DSU-IGSU prin care sunt avertizați că rata de transmitere a noului coronavirus a depășit 3 la mia de locuitori, prin urmare trebuie să respecte noi măsuri de protecție care au intrat în vigoare în municipiul București.

Ce conține avertizarea RO-ALERT transmisă în Capitală

Masca a devenit obligatorie atât în spațiile închise, cât și cele deschise, școlile au fost închise iar activitatea în interior a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, teatrelor și a sălilor de jocuri de noroc a fost oprită:

„Atenție! În municipiul București, nivelul de răspândire a noului coronavirus (COVID-19) este ridicat – peste 3 la mia de locuitori. MASCA este obligatorie în spațiile deschise și cele închise

ȘCOLILE își vor desfășura cursurile online. Activitatea ÎN INTERIOR a restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole și sălilor de jocuri de noroc este interzisă.

Aceste decizii sunt valabile pentru următoarele 14 zile.

RESPECTAȚI măsurile sanitare pentru a nu pune în pericol viața dvs. sau a celor din jur! DSU-IGSU”-

Lista noilor restricții care au intrat în vigoare în Capitală

Alerta a fost emisă în contextul în care, începând de marți, 20 octombrie, în Capitală se instituie noi restricții, din cauza depășirii pragului de 3 infectări COVID la 1000 de locuitori.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență s-a întrunit luni și a stabilt cum va arată viata bucurestenilor în următorele 14 zile.

Purtarea măștii de protecție devine obligatorieîn spațiile deschise publice, inclusiv pentru copiii care au împlinit vârsta de 5 ani

Unitățile deînvățământîși vor desfășura activitatea în mediulonline, conform scaneriului

Restaurante, cafenele, cinematografe, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc rămân închise

Activitatea desfășurată încreșe și after-school-urieste permisă în continuare

Activitățile din învățământul superiorva fi reglementată de senatul fiecărei universități