Pacient ars refuzat de spitalele din România, trimis la o clinică din Viena pe cheltuiala patronului său. Transferul s-a făcut cu un avion medical din Ungaria

Pacient ars refuzat de spitalele din România, trimis la o clinică din Viena pe cheltuiala patronului său. Transferul s-a făcut cu un avion medical din Ungaria

Inginerul-şef din Baia Mare, ars în explozia unui cuptor de topire şi turnare a pieselor metalice, a ajuns la AKH Viena, pe cheltuiala patronului, după ce a fost refuzat de spitalele de specialitate din România, informează Adevărul. Transferul s-a făcut cu un avion medical din Gyor, Ungaria, și a costat 10.900 de euro.

Demersurile pentru transferul în străinătate au fost începute de către managerul Spitalului Judeţean din Baia Mare, Sorina Pintea, după ce aceasta s-a lovit de refuzurile spitalelor din România.

„Avem legislaţie pe 112 care permite transferul pentru că toţi pacienţii arşi pe care eu, în calitate de ministru, i-am trimis afară au plecat cu acest formular 112. Nu poate spune nimeni că sunt restanţe la plată pentru că, odată ce un spital acceptă acest formular, acceptă şi termenul de plată care este stabilit prin directivă europeană. Atunci am luat legătura cu AKH-ul, am trimis documentele medicale traduse în engleză şi în momentul în care profesoara de la Chirurgie plastică din AKH, la ora 15:30, a zis că preia cazul, la 16:30 s-a făcut plata pentru transferul cu avionul medical şi la 19:30 avionul a fost în Baia Mare. La 20:17 pacientul a decolat”, a declarat Sorina Pintea, citată de Adevărul.

Bărbatul care a suferit arsuri grave este căsătorit şi are doi copii.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) îi putea asigura doar transport terestru, cu o ambulanţă.

Urmăriți B1TV.ro și pe