Fostul angajator al bătrânului din Brașov bătut crunt: Mi-e milă de cei care au dat bani pentru el. Vor fi dezamăgiţi, cum am fost şi eu

Fostul angajator al bătrânului din Brașov bătut crunt: Mi-e milă de cei care au dat bani pentru el. Vor fi dezamăgiţi, cum am fost şi eu

Drama lui Dumitru Neculai, bătrânul bătut crunt într-un pasaj din Braşov, a cutremurat o țară întreagă, iar un medic a reușit chiar să strângă o sumă consistentă de bani pentru a-l ajuta. Se pare, însă, că situația bărbatului nu este întocmai cum a povestit-o.

Jurnaliştii de la ”Adevărul“ l-au găsit pe Jean Purice, bărbatul care l-a angajat pe Dumitru Neculai pentru şapte ani. Acesta a povestit că bătrânul era foarte harnic, dar avea o problemă extrem de mare cu alcoolul.

”Eu nu mai am tată şi l-am tratat ca pe un membru al familiei. A stat la masă cu copilul şi soţia mea, am făcut sărbătorile împreună, l-am găzduit peste iarnă. Este un om curat, trebuia să ascund mătura de el. Muncea cât zece, îşi făcea treaba, până când scăpa la băutură. Atunci nu te mai puteai înţelege cu el. Era total dezechilibrat şi vorbea prostii. Eu chiar am ţinut la el, îi spuneam «tataie». Îmi pare rău de ce a păţit, că a fost bătut de tinerii aceia fără minte. Nimeni nu merită aşa ceva, dar povestea lui nu este aşa cum a fost prezentată peste tot“, a povestit Jean Purice.

Acesta a mai declarat pentru ”Adevărul” că bătrânul a cam mințit în declarațiile date presei și, de altfel, chiar și lui avea obiceiul să-i povestească întâmplări evident neadevărate: ”Toate lucrurile spuse de el, din ce am văzut şi eu la televizor, sunt minciuni. Eu personal, deşi a stat la mine ani la rând, nu am ştiut niciodată cum îl cheamă exact sau câţi ani are. Nu avea niciun act. Odată spunea că îl cheamă Ion, odată Mitică, odată Gheoghe. Nu mi-a spus niciodată că ar avea un fiu bolnav. Spunea că este din Focşani şi ba că are şase copii, ba că patru, ba că trei. Cât a stat la mine, nu a venit nimeni să îl viziteze, nu am văzut poze, nimic.

Îmi aduc aminte o întâmplare ciudată. Eram pe câmp şi dintr-o dată îl văd că aruncă sapa şi fuge. Eu aveam o stupină în zonă şi am crezut să l-au atacat albinele. M-am uitat după roi, nu am văzut nimic. Am fugit după el şi mi-a spus că a văzut un submarin. M-am pus la mintea lui şi am întrebat ce culoare. Mi-a spus că alb, dar că a trecut. El are nevoie de ajutor, dar ajutor medical, care să îi trateze aceste probleme“, mai spune bărbatul.

Purice mai afirmă că îi e milă de oamenii care au încercat să-l ajute pe bătrân și consideră că, în timp, vor fi dezamăgiți de el: ”Eu nu spun că nu trebuie ajutat. Şi eu am încercat ani la rând. Se spune că ce faci la tinereţe aduni la bătrâneţe. Eu am încercat ani la rând să îl scap de băutură. Nu am reuşit. Mi-e milă de medicul acela care a făcut totul din suflet, dar şi de oamenii care au dat bani. Mai devreme sau mai târziu vor fi dezamăgiţi, cum am fost şi eu. Eu am trecut cu vederea multe din milă, dar anul trecut nu mai mai putut şi nu l-am mai primit la muncă”.

Jean Purice a mai susținut că Dumitru Neculai ar trebui supravegheat pentru că altfel va bea toți banii pe care i-a primit.

Localnicii, precizează ”Adevărul”, confirmă cele spune de bărbat.

Tags: