Boc a preluat interimatul la Muncă: Noul ministru, după Paşte. Postul rămâne la PDL

Boc a preluat interimatul la Muncă: Noul ministru, după Paşte. Postul rămâne la PDL
Foto: telenews.ro

Premierul Emil Boc a preluat interimar portofoliul de la Ministerul Muncii, joi dimineață. Într-o conferinţă de presă susținută la sediul Ministerului, Boc a anunțat că postul va rămâne la PDL și că noul ministru va fi numit, cel mai probabil, după Paște.

Emil Boc şi-a început discursul prin a-i mulţumi fostului ministru al Muncii, Ioan Botiş, dar şi echipei sale, pentru activitatea pe care au desfășurat-o.

„Am apreciat şi apreciez munca lui Ioan Botiş”, a spus premierul.

Emil Boc a explicat decizia interimatului, prin faptul că este „benefică o consultare cu colegii din PDL”, în numirea unui nou ministru cu puteri depline.

Boc a făcut o trecere în revistă a priorităţilor pe care le-a stabilit în calitate de ministru interimar al Muncii, printre care intrarea în vigoare a Codului Muncii, combaterea muncii la negru, normele metodologice la Legea zilierilor, Legea asistenţei sociale. El a subliniat de asemenea importanţa fondurilor europene, precum şi importanţa implementării programelor care oferă locuri de muncă, adăugând că şomajul înregistrează o tendinţă constantă de scădere.

Ioan Botiş a fost şi el prezent la conferinţa de presă, unde a ţinut să precizeze, din nou, că este onorat că a făcut parte din cabinetul Boc, şi că ar dori ca munca pe care a început-o la Ministerul Muncii, să fie continuată, iar poporul să confirme că deciziile lor au fost corecte.

Ioan Botiş şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru al Muncii pe 20 aprilie. Decizia a fost luată în urma unei discuţii pe care Botiş a avut-o cu premierul Emil Boc, în cadrul căreia şeful Executivului i-a sugerat renunţarea la funcţie în contextul scandalului izbucnit legat de angajarea soţiei sale într-un proiect european.

Emil Boc, despre postul de ministru interimar al Muncii

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului