Brad scos din rădăcini în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu din cauza vântului

Brad scos din rădăcini în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu din cauza vântului
Foto: Pixabay

Un brad din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu a fost scos, marți, din rădăcini de vânt, autoritățile intervenind pentru înlăturarea acestuia deoarece punea în pericol pacienţii şi personalul medical.

„În urmă cu puţin timp personalul medical din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu a sunat la 112 pentru a anunţa că vântul a scos parţial din rădăcini un brad aflat în curtea spitalului şi pune în pericol siguranţa trecătorilor. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul din cadrul Detaşamentului Giurgiu al ISU Giurgiu cu o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Ajunşi la faţa locului pompierii au constatat faptul că bradul era parţial scos din rădăcini din cauza vântului şi putea să cadă în orice moment”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu, citată de Agerpres.

Astfel, pentru înlăturarea riscului, pompierii au acţionat prin tăierea bradului care risca să se prăbuşească peste pacienţii şi personalul medical care ar fi trecut prin zonă.

Copaci doborâţi de vântul puternic, în Bucureşti

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au avut 27 de intervenţii pentru a îndepărta copaci căzuţi pe autoturisme sau pe şosea din cauza vântului puternic.

„Ca urmare a manifestărilor meteorologice de pe durata codului galben, ISU BIF a intervenit până la această oră pentru gestionarea a 27 de solicitări, astfel: 16 dintre acestea pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe autoturisme și 11 pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil. Exemple de străzi unde au acționat echipele ISU: strada C.C. Arion , strada Petru Rareș, strada Logofăt Udriște, parcul Cișmigiu, strada Doctor Clunet, strada Vatra Luminoasă, Bd. Metalurgiei, strada Burdujeni.Totodată, au fost emise mesaje pentru informarea populației prin intermediul panourilor electronice stradale si prin rețelele de socializare.”, a transmis într-un comunicat ISU București.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:34 - Zelenski, despre situația din Donbas: „Acolo este iadul. Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni”
07:13 - G7 va trimite un ajutor de 18,4 miliarde de dolari Ucrainei. Grupul este pregătit „să facă mai mult dacă este nevoie”
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”