Bucureștean amendat cu 10.000 de euro pentru că s-a plimbat cu rolele în casă, în timp ce asculta muzică la maxim

Bucureștean amendat cu 10.000 de euro pentru că s-a plimbat cu rolele în casă, în timp ce asculta muzică la maxim
Foto: Pixabay

Un bucureștean trebuie să scoată din buzunar 10.000 de euro ca urmare a deciziei Judecătoriei Sectorului 1, care a hotărât ca acesta să plătească daune morale vecinilor de dedesubt, din cauza gălăgiei pe care a făcut-o, notează spotmedia.ro.

Bărbatul în cauză nu doar că asculta în mod regulat muzică la maxim, dar obișnuia să facă și plimbări cu rolele prin casă, fapt care i-a determinat pe vecinii disperați să îl dea pe mâna poliției.

Amendă usturătoare pentru bucureșteanul care s-a plimbat cu rolele în casă

Cuplul a fost susținut în instanță de avocatul Adrian Cuculis, cel care a declarat că, inițial, cei doi soți au încercat să rezolve pe cale amiabilă situația cu vecinul gălăgios, însă acesta nu a fost dispus să aibă o discuție civilizată, ripostând, din contră, cu insulte și gesturi obscene. Apoi, din 2019 și până când au decis să recurgă la soluția judecătorească, au făcut 16 reclamații la poliție, toate soluționate cu amendă pentru deranjarea liniștii publice, potrivit Antena3.

Chiar și așa, Judecătoria Sectorului 1 a decis să îl condamne pe pârât  să plătească câte 5.000 de euro vecinilor pe care i-a terorizat în ultimii trei ani.

Decizia nu este însă definitivă, deoarece poate fi atacată, dar avocatul cuplului este încrezător că va obține o victorie și mai departe.

„Este o decizie în premieră şi este extrem de inedită, pentru că o instanţă de judecată, după un probatoriu care spun că a fost covârşitor, pentru că aşa am şi reuşit să obţinem această soluţie, l-a obligat pe pârât să plătească 10.000 de euro, defalcat. 5.000 de euro pentru soţ, 5.000 de euro pentru soţie. (…) Îşi deranja vecinii şi mai mult decât atât, mergea cu rolele prin casă, dacă vă vine să credeţi. Dădea muzica la maximum şi treaba asta se întâmpla din 2019”, a precizat avocatul, menționând că pârâtul locuiește într-o garsonieră.

„Suma nu mi se pare că este mare, am mai auzit chestiunea aceasta, că e foarte mult pentru o simplă deranjare a vecinilor, dar în momentul în care faci chestiunea asta de trei ani de zile şi nu te potoleşti, Poliţia te amendează de 16 ori, singura variantă pentru a fi oprit într-un fel sau altul este să fii condamnat la plata unei sume, care pur şi simplu să te usture, pentru că ăsta este termenul potrivit.

Cu siguranță, persoana aceasta nu o să mai dea muzica tare şi cu atât mai mult, eu cred că o să fie un exemplu şi pentru ceilalţi care deranjau şi liniştea publică şi liniştea vecinilor, în acele ore când trebuie să menţinem liniştea, fără să dăm muzica la maximum în apartamente”, a adăugat avocatul Cuculis.

Cât dai din buzunar dacă ți-ai deranjat vecinul

Amenzile pentru deranjarea vecinilor pornesc de la 200 de lei și pot ajunge, în funcție de gravitate, și până la 6.000 de lei.

Ești obligat să scoți din buzunar între 500 și 1.500 de lei pentru perturabarea liniștii celorlalți locatari prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă.

Amenzile cresc și pot ajunge până la 3.000 de lei sau prestarea a 70-120 de ore de activități în folosul comunității în cazul în care faci gălăgie în intervalele de odihnă, 22,00-8,00 și 13,00-14,00 prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare.

Și petrecerile private, la care se face gălăgie mai multă decât trebuie, nu pot fi organizate în spații deschise, neacoperite, dacă deranjează vecinii. Poți primi amendă și de până la 3.000 de lei, iar dacă incidentele se repetă într-un interval de 24 de ore aceasta poate ajunge la 6.000 de lei

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:49 - SBU, acțiune în forță la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Arhimandritul Nikita ar fi fost găsit alături de un minor în lenjerie intimă (VIDEO)
23:28 - Incendiu sâmbătă într-un complex comercial din Timișoara. Pompierii au intervenit de urgență
23:13 - Doi pietoni au fost loviți mortal de o mașină, în Argeș. Șoferul, un bărbat de 83 de ani, acroșase înainte și un biciclist, dar a părăsit locul accidentului
22:58 - Argentina a învins Mexicul și a obținut o primă victorie la Cupa Mondială din Qatar! „Pumele” s-au descătușat după golul lui Leo Messi
22:35 - Gheorghe Ialomițianu: Există presiuni și la nivel guvernamental, și la nivelul ministerelor pentru a se merge pe importuri. Se dau comisioane și la importul de cărbune (VIDEO)
22:12 - Elon Musk: Sunt în regulă cu faptul că Trump nu postează. Important este că Twitter a corectat greșeala gravă de a-i suspenda contul
21:47 - FIFA, procedură împotriva Serbiei după meciul cu Brazilia de la Cupa Mondială. Fotbaliștii sârbi au afișat un steag cu Kosovo făcând parte din țara lor
21:21 - Președinta Katalin Novak, cel mai înalt oficial al Ungariei care vizitează Ucraina după începutul războiului. Ea spune că Budapesta are „150.000 de motive” să sprijine Kievul
20:53 - Rusia, „profundă șocată” de moartea ministrului de externe din Belarus. Serghei Lavrov și Vladimir Makei ar fi urmat să aibă o întâlnire chiar luni
20:38 - Cel puțin o persoană a murit după alunecarea de teren de pe insula italiană Ischia. Oficialii italieni se contrazic pe bilanțul victimelor (FOTO, VIDEO)