București: A fost inaugurat noul Spital de copii „Victor Gomoiu”, o investiție de 48 de milioane de euro (FOTO)

București: A fost inaugurat noul Spital de copii Victor Gomoiu, o investiție de 48 de milioane de euro (FOTO)

Investiţie masivă în Capitală. A fost inaugurat noul Spital de copii „Victor Gomoiu”, informează B1 TV. Acesta va avea peste 250 de angajați, iar aparatura este de ultimă generație, a explicat primarul Gabriela Firea. Este vorba despre o investiție de 48 de milioane de euro. Pe vechiul amplasament al acestei unităţi medicale Primăria Generală va demara construirea unui centru de excelenţă în oncologie pediatrică.

”Spitalul Clinic de Copii ‘Doctor Victor Gomoiu’ este primul spital pentru copii construit in Capitala in ultimii 30 de ani! De asemenea, acesta este primul spital care asigura activitati de asistenta medicala, de educatie academica si de cercetare stiintifica in domeniul de pediatrie din Romania, construit si dotat de Municipalitate.

Noul spital are de sase etaje, este construit in curtea actualei unitati sanitare, veche de aproape o suta de ani, fiind proiectat si realizat respectand toate standardele UE, fiind dotat cu aparatura si echipamente medicale de ultima generație. Totodata, in locul vechiului spital va fi construit un centru de excelenta in oncologie precum și un minihotel unde se pot caza insotitorii copiilor. De asemenea,toate sectiile si compartimentele din vechiul spital (sectia clinica de pediatrie, sectia clinica neurologie, gastroenterologie, pneumologie, alergologie, ORL, cardiologie pediatrica, recuperare) au fost mutate in noua cladire, dotate cu aparatura de ultima generatie si sunt functionale inca din data de 23 aprilie a acestui an.

Mai mult decat atat, avand in vedere ca odata cu extinderea spitalului s-a marit numarul specializarilor, pentru cele sapte sectii nou infiintate (ortopedie, chirurgie pediatrica, diabetologie, endocrinologie, hematologie, oncologie pediatrica si dermatologie) se vor finaliza dotarile si se vor angaja de urgenta medici specializati in aceste domenii”, a declarat Gabriela Firea.

„Sunt foarte impresionata de tot ce am vazut astazi aici: noul spital dr Victor Gomoiu arata exact asa cum trebuie sa arate un spital in anul 2018, atat din punct de vedere medical, functional, cat si ca aspect, dotat cu aparatura ultraperformanta si cu circuitele care respecta toate normele europene”, a declarat, la rândul său, Ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

„Aceasta investitie este foarte importanta pentru noi toti si imi exprim speranta ca vom inaugura impreuna cat mai multe spitale. De asemenea, sunt convinsa ca veti duce la bun sfarsit proiectul spitalului metropolitan, un obiectiv de investitii esential pentru sanatatea romanilor”, a susținut și premierul Viorica Dăncilă.

Ultima oră
20:00 - Statele membre G7 avertizează: Omicron e o variantă de coronavirus extrem de transmisibilă, care necesită o acţiune urgentă
19:56 - Merkel discută cu liderii landurilor despre noi restricții după o creștere record a numărului de cazuri COVID
19:41 - Octavian Jurma: Varianta Omicron e extrem de infecțioasă. E puțin probabil că aceasta va putea ocoli complet protecția dată de vaccinuri, dar ar putea scădea rata de eficiență a acestora (VIDEO)
19:30 - Cum arăta Andreea Esca în data de 1 decembrie 1995, când a apărut pentru prima dată la Pro TV
19:26 - Secretarul general al ONU critică izolarea țărilor din sudul Africii după descoperirea noii variante de COVID-19
18:52 - Oana Roman, criză de nervi din cauza polițiștilor: „Nu sunteți în stare de nimic!”
18:52 - Octavian Berceanu, după ce Garda de Mediu a catalogat drept ”fum de grătar” o sesizare a acestuia: Ilfovul este epicentrul infracționalității de mediu în România (VIDEO)
18:25 - Diana Șoșoacă, printre turiștii care s-au înghesuit la Sfinx, să vadă dacă apare ”piramida energetică”. Senatoarea, în discuțiile cu fanii: ”Sunt nebună de curajoasă, bravo mie că fac ce fac!” (VIDEO)
18:24 - Un bărbat din Arad a ameninţat angajaţii de la Evidenţa Persoanelor că le va da foc şi va pune o bombă. A intervenit o echipă pirotehnică a SRI
18:10 - Trei tineri au plecat să cucerească Masivul Parâng pe viscol, aproape dezbrăcaţi: Reacția salvamontiștilor când i-au văzut