Caracal, „oraşul minunilor”: Centura de ocolire a fost construită greşit (VIDEO)

Caracal, oraşul minunilor: Centura de ocolire a fost construită greşit (VIDEO)

O nouă minune se înscrie pe lista lungă de întâmplări ciudate petrecute la Caracal. De această dată e vorba de Centura oraşului, începută în 2011. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu poate inaugura şoseaua pentru că firele de înaltă tensiune trec la câţiva metri de drum. După ce s-au cheltuit peste 10 milioane de euro pentru această construcţie, Guvernul nu a fost în stare să aloce câteva sute de mii de lei pentru relocarea stâlpilor.

Orice ar fi, oraşul Caracal nu pierde titlul pentru cel mai ciudat oraş al României. Cele opt minuni din Caracal fac înconjurul lumii şi stârnesc râsul.

De data aceasta pe lista ciudăţenilor se înscrie Centura de ocolire a oraşului. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu poate inaugura centura Caracal pentru că firele de înaltă tensiune trec la doar câţiva metri de şosea.

După ce s-au cheltuit peste 10 milioane de euro pentru construcţia de 10,5 km de şosea, Guvernul nu a fost în stare să aloce câteva sute de mii de lei pentru relocarea stâlpilor. Centura de ocolire a Caracalului a fost începută în 2011, ar putea fi finalizată în acest an, în condiţiile în care cei de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere trebuie să facă o nouă serie de exproprieri.

Primarul oraşului spunea în anii trecuţi că această şosea este vitală pentru localnici şi ca va fi finalizată cât mai repede însă totul a rămas la stadiul de vorbe.

În 2017, Guvernul a alocat 1,5 milioane de lei pentru finalizarea centurii ocolitoare a Caracalului, lucrare începută în anul 2011 şi nefinalizată nici până acum. Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea celor trei sensuri giratorii care leagă varianta de reţeaua existentă de drumuri.

Cele trei sensuri giratorii erau prevăzute în proiectul de reabilitare a DN6 Alexandria – Craiova, investiţie care ar fi trebuit finalizată înaintea centurii ocolitoare. Cum DN6 a rămas fără constructor, iar centura a fost finalizată, CNAIR a trebuit să lanseze un proiect separat pentru sensurile giratorii.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)
17:54 - Restricții în al patrulea val al pandemiei: 417 de localități din România au rata de incidență mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori
17:41 - Discursul lui Firicel din „Las Fierbinţi” (Pro TV), despre şansa ratată a băiatului său de a merge la facultate, a adus aminte de cazurile Simona Halep şi Emma Răducanu
17:17 - Ministerul Educației: Peste 17.000 de elevi vor face școală online din cauza intrării localităților în scenariul roșu
17:00 - Analiza COVID-19: Numărul pacienților internați la ATI s-a dublat în două săptămâni / 91,5% din decesele înregistrate între 13 și 19 septembrie au fost la persoane nevaccinate (DOCUMENT)
16:59 - COVID-19: Comuna Negrileşti din judeţul Bistriţa-Năsăud are o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 8,2 la mie
16:37 - Speriați că stânga ar putea câștiga alegerile de duminică, milionarii germani își mută averile în Elveția
16:33 - Dacia opreşte producţia de la Mioveni, din cauza crizei de semiconductori