Care sunt cele mai căutate job-uri din România / Ce salarii îi motivează pe tineri

Care sunt cele mai căutate job-uri din România / Ce salarii îi motivează pe tineri
Foto: Pixabay

Dacă până acum câțiva ani tinerii alegeau în număr mare Facultatea de Drept sau de Medicină, trendul din ultima vreme a fost mutat către domeniul IT, unde salariile nu sunt deloc mici, iar studenții aflați la început de drum reușesc să își găsească un loc de muncă, fie el și part time, pe sume atractive.

Media salariilor în cele mai căutate locuri de muncă din domeniul IT, în România, este între 5.000 şi 9.000 de lei, potrivit datelor centralizate de o platformă online dedicată angajaţilor, notează Agerpres.

Care sunt cele mai căutate job-uri din România

Conform datelor furnizate de Undelucram.ro, cele mai căutate funcţii din domeniul IT, în rândul tinerilor din România, sunt cele de dezvoltator interfeţe, inginer software, specialist în securitate, analist Big Data şi specialist asigurarea calităţii.

Când vine vorba de salarii medii pentru ocupațiile mai sus menționate, considerate ca fiind cele mai căutate, acestea sunt: 7.520 lei – pentru dezvoltator interfeţe, 9.210 lei – pentru inginer software, 7.360 lei – pentru specialist securitate, 5.200 de lei – analist Big Data, 6.330 lei – specialist în asigurarea calităţii, notează observatornews.ro.

„Aceste date fac parte dintr-o serie de comunicate de presă prin care Undelucram.ro va prezenta lunar cele mai căutate joburi şi salariile aferente pentru cele mai importante domenii economice. Informaţiile cu privire la salarii sunt obţinute prin intermediul Salary Report, un instrument complex, destinat specialiştilor din HR, lansat de Undelucram.ro. Utilizatorii Undelucram.ro îşi comunică transparent şi deschis salariile în cadrul platformei. Toate aceste informaţii salariale sunt analizate de o echipă asistată de un algoritm de inteligenţă artificială care exclude datele nerelevante şi extrage metrici actualizaţi şi precişi: medie de salarii, mediană salarii, quartile, percentile etc.”, se arată într-un comunicat de presă al platformei online.

Urmăriți B1TV.ro și pe