CCR a respins contestația Bombonicăi Prodana, fosta soție a lui Dragnea, privind abuzul în serviciu

CCR a respins contestația Bombonicăi Prodana, fosta soție a lui Dragnea, privind abuzul în serviciu
Foto:Revista 22

Curtea Constituțională a respins ca inadmisibilă contestația Bombonicăi Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, care a contestat articolul referitor la abuzul în serviciu din Codul Penal, informează news.ro, care citează mai multe surse.

Conform surselor citate, judecătorii CCR au declarat inadmisibilă sesizarea privind sintagma”îndeplinirea defectuoasă a sarcinilor de serviciu” întrucât s-au pronunţat în trecut pe acest subiect.

Prodanca a depus această contestație considerând că articolul în cauză ar trebui să prevadă un prag al prejudiciului dincolo de care o faptă să poată fi considerată abuz în serviciu.

Controversata Ordonanță 13, care a scos în stradă sute de mii de oameni la începutul anului, prevedea un prag de 200.000 de lei la abuzul în serviciu. De altfel, această prevedere a fost unul dintre motivele de nemulțumire ale oamenilor, care au considerat că furtul este furt indiferent care este prejudiciul. În plus, în acea perioadă s-a speculat că prevederea a fost inclusă în ordonață cu dedicație pentru Liviu Dragnea, căci prejudiciul în dosarul său este de 105.000 de lei, sub pragul de 200.000 prevăzut în această ordonanță.

PSD a susținut că a propus această ordonanță, deși și pragul,pentru a pune în acord Codul Penal cu deciziile CCR. Asta deși CCR nu a făcut nicio precizare referitoare la prag. Poziția judecătorilor a fost întărită acum, când CCR a subliniat cănu este sarcinasa să decidăun prag al abuzului în serviciu.

Ultima oră
22:00 - Florin Cîțu, despre declația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit
21:54 - Florin Cîțu: În coaliție și eu, și Ludovic Orban susținem interesele PNL. Orice competiție e frumoasă – în economie reduce prețurile și crește oferta, în politică scoate cel mai bun lider la suprafață
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie
21:14 - UNICEF, semnal de alarmă cu privire la închiderea școlilor în pandemie: Efectele negative pe termen scurt sau lung nu justifică această abordare
20:58 - Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
20:53 - Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută