Consiliul Județean Ilfov a depus plângere penală împotriva falsului medic ginecolog  Raluca Bîrsan și cere demiterea directorului medical al Spitalului Județean

Consiliul Județean Ilfov a depus plângere penală împotriva falsului medic ginecolog  Raluca Bîrsan și cere demiterea directorului medical al Spitalului Județean
Foto: Libertatea

Consiliul Judeţean Ilfov anunță că a depus o plângere penală împotriva falsului medic ginecolog Raluca Bîrsan. De asemenea, reprezentanții CJ Ilfov cer demiterea directorului medical al Spitalului Judeţean Ilfov, precum şi a şefei Secţiei de ginecologie, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Raluca Bîrsan a lucret timp de 10 ani la Spitalul Județean Ilfov în baza unei diplome false. Ea a descărcat de pe internet diploma unui absolvent de Jurnalism din Sibiu, pe care ulterior a modificat-o în photoshop, a declarat purtătorul de cuvânt al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Teodor Boantă.

Redăm, mai jos, comunicatul de presă al Consiliului Județean Ilfov:

În urma controlului făcut la Spitalul Județean Ilfov, după cele sesizate în presă, Consiliul Județean Ilfov a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2, pentru posibile fapte penale.

Ca urmare a suspiciunilor de infracțiuni comise de Raluca Daniela Bîrsan, Consiliul Județean Ilfov se consideră prejudiciat și a solicitat obligarea numitei la plata unor despăgubiri, constituindu-se ca parte civilă.

Ancheta administrativă a arătat că:
-în cazul Ralucăi Daniela Bîrsan, comparând copia diplomei de licență cu alte diplome eliberate în același an de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, au fost constatate mai multe diferențe, care conduc la suspiciunea rezonabilă a unui fals.
-din dosarul de personal lipseau documente obligatorii conform fișei postului de medic voluntar: diploma de medic specialist și avizul de liberă practică eliberat de Colegiul Medicilor
-dosarul de personal nu a fost actualizat din 2014 până în prezent, ceea ce duce la suspiciunea exercitării în această perioadă a unei activități în afara cadrului legal
-documentele existente în dosar și neconcordanța vizibilă dintre ele ridică suspiciunea că pe toată perioada de voluntariat Raluca Daniela Bîrsan a desfășurat activitate mediacală într-o secție a unui spital public, fără să aibă pregătirea obligatorie minimă necesară.
-actualul șef al secției de Ginecologie, dr. Dorin Bejan, a declarat că erau ”semne indirecte privind lipsa studiilor de specialitate ale Ralucăi Daniela Bîrsan, acestea fiind aduse la cunoștința fostei șefe de secție, dr. Roxana Dragu.”

Consiliul Județean Ilfov a cerut Spitalului Județean Ilfov să facă o cercetare disciplinară și toate persoanele vinovate să fie sancționate.

La nivelul Spitalului Județean Ilfov s-a constituit o nouă comisie de disciplină, pentru că din vechea comisie de disciplină făcea parte și dr. Roxana Dragu, fosta șefă a secției de Ginecologie. Prima ședință a comisiei nou create a avut loc azi, 20 februarie.

Reprezentanții Consiliului Județean consideră necesar ca printre cei sancționați să se afle și directorul medical al spitalului, Cristina Stoica. Directorul medical ar trebui demis din funcție, pentru că a trecut sub tăcere faptele petrecute. Considerăm că cel puțin aceeași sancțiune se impune și în cazul fostei șefe a secției de ginecologie, dr. Roxana Dragu, pentru că a permis să activeze sub îndrumarea ei un medic fals, dar și în cazul celorlalte persoane care vor fi găsite responsabile pentru situația creată.

Conducerea Spitalului Județean Ilfov a decis că din 20 februarie Dan Blendea nu mai este purtător de cuvânt. Înlocuitorul său va fi desemnat în perioada următoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe