CNSU: Marea Britanie, introdusă pe lista țărilor din zona roșie din cauza creșterii rapide a infecțiilor, mai ales cu tulpina indiană a coronavirusului (DOCUMENT)

CNSU: Marea Britanie, introdusă pe lista țărilor din zona roșie din cauza creșterii rapide a infecțiilor, mai ales cu tulpina indiană a coronavirusului (DOCUMENT)
Foto: PIxabay

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 35 prin care propune trecerea Marii Britanii în zona roșie începând din data de 1 iunie, din cauza înmulțirii cazurilor de infectare cu coronavirus, mai ales cu varianta indiană a SARS-CoV-2.

Textul integral al Hotărârii CNSU poate fi consultat AICI

Marea Britanie, pe lista țărilor din zona roșie

”CNSU a aprobat Hotărârea nr. 35 prin care se propune: Modificarea clasificării țărilor/teritoriilor aprobată prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 33 din 27.05.2021, în sensul trecerii Marii Britanii din zona galbena în zona roșie, începând cu data de 01.06.2021 din cauza creșterii rapide a infecțiilor datorate unor variante de virus, în special cu B.1.617.2. (o variantă identificată pentru prima dată în India).

Instituirea măsurii carantinei, pentru o perioadă de 14 zile, pentru cetățenii străini și apatrizi care sosesc în România din țările terțe, indiferent de zona în care este încadrată țara din care sosesc, cu anumite excepții.

Condiționarea intrării în România în funcție de statusul vaccinal, întrucât în lista verde figurează state terțe pentru care situația infecțiilor COVID nu este pe deplin cunoscută la nivel internațional”, se arată în documentul citat.

De asemenea, se propune exceptarea măsurii carantinei în cazul persoanelor ”contact direct ale unei persoane confirmate pentru cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare contactului”.

Urmăriți B1TV.ro și pe