Cod roşu de inundaţii până sâmbătă, la ora 2:00. Zona vizată

Cod roşu de inundaţii până sâmbătă, la ora 2:00. Zona vizată
Foto: Pixabay

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis un cod roşu de inundaţii pentru râurile din bazinul hidrografic Crişul Alb, judeţul Hunedoara. Atenționarea este valabilă până sâmbătă, la ora 2:00.

Cod roșu de inundații pe râurile din bazinul hidrografic Crişul Alb

Specialiștii au atras atenția că, din cauza precipitațiilor care au avut loc, a celor prognozate și a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale.

Sunt posibile depăşiri ale Cotelor de pericol, pe râurile din bazinul hidrografic Crişul Alb – bazin amonte S.H. Vaţa de Jos, judeţul Hunedoara.

„Avertizarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Crişul Alb – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Valea Satului – amonte confluenţă cu râul Baldovin”, a transmis Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor