Consiliul Concurenței are o investigație amplă în desfășurare. Președintele Bogdan Chirițoiu: „A pornit de la service-uri şi acum am introdus şi firmele de asigurări”

Consiliul Concurenței are o investigație amplă în desfășurare. Președintele Bogdan Chirițoiu: „A pornit de la service-uri şi acum am introdus şi firmele de asigurări”
Foto: Consiliul Concurenței / Facebook

Consiliul Concrurenței a început să investigheze și firmele de asigurări, după ce inițial ancheta doar service-urile, a anunțat președintele Bogdan Chirițoiu, care a precizat că instituția suspectează anumite înțelegeri în ceea ce privește prețurile pentru reparații, potrivit stiripesurse.ro.

„Noi suspectăm şi anumite înţelegeri ilegale între service-uri, pe astea le investigăm. Dacă suspiciunea noastră se confirmă… Noi avem o investigaţie mare care s-a tot extins, cuprinde şi firmele de asigurări. A pornit de la service-uri şi acum am introdus şi firmele de asigurări. Indiferent dacă se vor confirma sau nu suspiciunile noastre, şi vom da amenzi dacă se va încălca legea, oricum mecanismul ăsta nu-i foarte deştept în care eu, firmă de asigurare trebuie să plătesc oricât mi se cere”, a declarat Bogdan Chirițoiu, în direct la Antena 3.

Președintele CC a vorbit și despre modificările legislative referitoare la RCA. El susține că susţine implementarea modificărilor legislaţiei UE, însă va veni şi cu altele proprii care vor avea un impact mai vizibil asupra tarifelor.

„Sunt două abordări posibile. Clar că trebuie să facem nişte modificări pentru că sunt cerute de legislaţia europeană. Tariful de referinţă nu poate fi obligatoriu, că aşa îi spune numele, e o referinţă, nu e o obligaţie. În al doilea rând vor dispărea plafonarea cheltuilor administrative la un anumit procent. Astea sunt lucruri pe care cere legislaţia europeană. Faţă de astea noi am spus, dacă tot modificăm legislaţia, haideţi să rezolvăm şi alte probleme. Pentru că astea nu sunt neapărat lucruri care vor avea un impact atât de mare asupra pieţei”, a adăugat Chirițoiu.