CORONAVIRUS | Nicușor Dan, despre carantinarea anumitor zone din București: Această măsură este posibilă (VIDEO)

CORONAVIRUS | Nicușor Dan, despre carantinarea anumitor zone din București: Această măsură este posibilă (VIDEO)
Foto: Inqum Photos / Octav Ganea

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, joi seară, în cadrul ”Talk B1„, moderat de Tudor Mușat, că măsura carantinării anumitor zone din București este posibilă, după ce Ministerul Sănătății va permite să localizezi pe hartă cazurile active.

”Pentru o astfel de decizie trebuie să te bazezi pe date. Noi o sa avem astfel de date..Mai sunt câteva zile până când Ministerul Sănătății va permite să localizezi pe hartă, în primul rând să informatizezi tot ceea ce însemna fișa aceea de anchetă epidemiologică, să informatizezi contacții, relația cu medicul de familie, care trebuie să elibereze concediul medical și toate aceste lucruri, dar ce este important: în momentul în care o sa avem acel sistem informatic, o să putem să localizăm pe hartă unde sunt persoanele care sunt infectate la acel moment. Dacă vom constata că pe o stradă sau într-o zonă de câteva străzi, există o densitate foarte mare de cazuri, atunci această măsură este posibilă, dar nu putem să vorbim despre ea decât teoretic până în momentul în care o să avem acea localizare”, a spus edilul.

Nicușor Dan a mai afirmat că nu e un cost social uriaș să de izoleze anumite zone pentru a nu se răspândi infecția.

”Bucureștiul este un oraș foarte dinamic, și e foarte bine că este asa, în care oamenii circulă, muncesc în altă parte, au fel de fel de interacțiuni, și în momentul în care tu constați că, fie o zonă a Bucureștiului, fie o stradă sau un pâlc de case au o incidență foarte mare, nu e un cost social uriaș să izolezi acea zonă pentru ca infecția să nu o răspândești de acolo”, a adăugat el.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Record negativ în Capitală – 1129 de infectări depistate în 24 de ore

Amintim că România a depășit, joi, pragul de 6.000 de infectări zilnice cu noul coronavirus. Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, în raportul zilnic, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost confirmate 6.481 de noi îmbolnăviri.

Un record negativ a fost înregistrat, joi, și în privința numărului de cazuri confirmate în Capitală. Bucureștiul a contabilizat în ultimele 24 de ore, 1129 de noi îmbolnăviri, fiind urmat de județele Timiș – 372 de noi cazuri, Cluj – 371, Sibiu – 260, Iași – 288, Bihor – 260, Arad – 233, Brașov – 209 și Dolj – 205.

În același timp, potrivit raportării de joi, județele Cluj și Sălaj înregistrează cele mai mari incidențe ale cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile: 4,3, respectiv 4,11. Au depășit pragul de 3 cazuri COVID la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, și următoarele județele: Alba (3,8), București (3,69), Harghita (3,32), Sălaj (3,43) și Timiș (3,61).

868 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 sunt internați, în acest moment, în secțiile de terapie intensivă, de asemenea un număr-record.

Bilanțul deceselor, la nivel național, a ajuns la 6.764. Asta după ce de miercuri de la ora 10.00 până joi la aceeași oră, au fost înregistrate 83 de noi victime. Este vorba despre 52 bărbați și 31 femei care erau spitalizați în unități medicale din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 5 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 18 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 28 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 26 decese la categoria de peste 80 de ani.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 625 de persoane au fost reconfirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore.

Ultima oră
20:22 - Nicușor Dan, replică pentru Florin Cîțu: Coordonarea întregii activități pe coronavirus revine CNSU, doctorului Raed Arafat. Noi am făcut tot ce a ținut de noi, am avut și inițiative
20:14 - Premierul Republicii Moldova: „Reforma justiției, o prioritate absolută pentru țara noastră”
19:55 - Ursula von der Leyen a refuzat să dea mâna cu Cristian Ghinea: „Îmi pare rău!” (VIDEO)
19:54 - CNCAV: Aproape 18.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore
19:24 - Scandalul momentului în online-ul românesc. Autorul postării controversate spune că a glumit: „Femeile disponibile pentru sex să poarte un cerculeț la rever. Două cerculețe pentru sex în grup”
19:08 - Explozie a cazurilor de COVID în București. Vlad Voiculescu, după ce avertizase că lipsesc 4.000 de teste pozitive din ultimele zile: „Minunea de după congresul PNL! – 653 cazuri duminică, 2.559 luni”
19:03 - Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: „Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa”
18:51 - Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare. Mesaj tăios în prezența Ursulei von der Leyen: „Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții”
18:44 - Ursula von der Leyen anunță că România a primit undă verde din partea Comisiei privind PNRR: „Nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte”
18:28 - Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)