Cristian Tudor Popescu scrie despre „Dumnezeul Ticăloșiei, Prostiei și Nepăsării”, după tragedia de la Piatra Neamţ

Cristian Tudor Popescu scrie despre Dumnezeul Ticăloșiei, Prostiei și Nepăsării, după tragedia de la Piatra Neamţ

Zece pacienți care erau bolnavi de COVID și erau intubați au decedat după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț.

Este cel mai grav bilanț după tragedia de la Colectiv, iar Parchetul General a deschis o anchetă penală. Marea majoritate a spitalelor din România sunt în curs de acreditare. Încă nu se știe de la ce a pornit incendiul, dar fără îndoială flăcările au fost amplificate de instalațiile de oxigen existente în salonul de terapie intensivă, conform unor surse.

Cristian Tudor Popescu întreabă de ce n-au fost controlate spitalele înainte de tragedie

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a observat că autorităţile au dat, din nou, dovadă de neglijenţă în serviciu, din cauză că n-au controlat instalaţiile electrice ale spitalelor, care au fost suprasolicitate în această perioadă din pricina dotărilor suplimentare, pentru a trata pacienţii bolnavi de COVID-19.

În România există un Dumnezeu al Ticăloșiei, Prostiei și Nepăsării. Periodic, Dumnezeului Ticăloșiei, Prostiei și Nepăsării i se aduc jertfe omenești, ca să fie blând și grijuliu cu cei ce i se închină în fiecare zi. Nu, nu „Toți suntem vinovați!”, nu toți suntem adoratorii Dumnezeului TPN, cum își trage gluga pe cap ministrul Tătaru.

O întrebare despre bezna ucigașă a minții: nu știau că au în această țară secții ATI cu instalații electrice, electronice, de pompare oxigen, cu potențial uriaș de incendiu, solicitate la maximum? Ce anume i-a împiedicat să facă verificările astea „la sânge”, acum chiar la sânge, în urmă cu o săptămână, o lună, două, trei, altceva decât ticăloșia, prostia, nepăsarea?„, a scris Cristian Tudor Popescu pe republica.ro.

Probele adunate de anchetatori în timpul cercetărilor din secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț vor fi duse la Institutul Național de Criminalistică, iar șeful Institutului, comisarul Romică Potorac, va merge la anchetă, s-a stabilit în ședința MAI. Grupul de lucru va fi condus de Bogdan Despescu.