Cum îți decorezi casa de Halloween? Idei și trucuri sugestive

Cum îți decorezi casa de Halloween? Idei și trucuri sugestive
Foto: Pixabay.com

Printre sărbătorile de toamnă se numără si Halloween-ul, o sărbătoare puțin mai atipică, pe care au adoptat-o și românii. Cu siguranță că în perioada copilăriei ai pregătit cel puțin o dată dovleacul pentru Halloween și l-ai decorat cum ai crezut tu că este mai bine. Așadar acum îți dorești să aduci în casa ta această sărbătoare prin decorațiuni interesante, dar nu știi de unde să pornești, în acest articol vei regăsi câteva idei ce te vor ajuta cu siguranță.

Decorează ferestrele

În primul rând începe să decorezi ferestrele, decorațiunile trebuie să fie vizibile, deci cel mai bun loc pentru a fi văzute sunt ferestrele. Poți alege să decupezi diverse forme înfricoșătoare, pe care să le lipești pe geam sau poți așeza dovlecei cu lumină, noaptea se vor vedea extraordinar. De asemenea, poți atârna diverse figurine, fie în formă de păianjeni, fie diferite forme de vrăjitoare, acestea vor arată înfricoșător, cum ar arăta și o vrăjitoare care să pară că sta în dreptul ferestrei.

Nu uita de dovleacul specific

Dovleacul este simbolul Halloween-ului, așadar nu trebuie să uiți de acesta, când începi să-ți decorezi casa de sărbătoare. Dovleacul cioplit în chip de monstru este potrivit, atunci când în interior introduci fie luminițe pentru a i se vedea și mai bine fața înfricoșătoare, fie alte figurine ciudate. Pe aceștia îi poți poziționa de asemenea în dreptul ferestrelor, dar pot fi la fel de bine poziționați în living sau în bucătărie.

Poți chiar tu că confecționezi anumite decorațiuni

Sunt câteva variante simple prin care poți obține câteva decorațiuni înfricoșătoare, poți lipi șervețel pe o sticlă, apoi să desenezi pe acel șervețel gura și ochii pentru o fantomă, vei obține un efect neașteptat.

Poți să faci și alte trucuri, să îmbraci borcanele în hârtie igienică și să desenezi pe ele ochi   și gură, efectul obținut va fi unul înfricoșător.

Nu uita de uși

Pentru un decor potrivit cu sărbătoarea trebuie să accesorizezi fiecare colțișor, astfel că nu trebuie să uiți să atașezi și pe uși decorațiuni potrivite.

Poți opta pentru coronițe înfricoșătoare decorate cu păianjeni sau vrăjitoare, dar poți pur și  simplu să amplasezi dovleceii înspăimântători în dreapta și în stânga ușii.

De asemenea, poți opta pentru decorațiunile ce se lipesc pe uși, fantome sau lilieci.

Luminile – parte importantă din decor

Lumina ajuta să poți viziona decorațiunile noaptea, așa că trebuie să ai grijă și de acest aspect, nu trebuie să te bazezi pe luminile ce provin de la lustrele tale, pentru că nu vor fi în  atmosfera Halloweenului, trebuie să creezi tu luminile ce se potrivesc decorului. Vei realiza felinare din lumânări poziționate în dovleci sau borcane, deco rându-le cât mai înfricoșător posibil.

Să decorezi neapărat și exteriorul casei

Trebuie să te ocupi și de partea din exterior cu siguranță, primul contact al musafirilor tăi este cu partea din exterior, așadar să pui și acest aspect la punct. În cazul unui apartament,    poți atașa de fațadă diverse figurine înfricoșătoare, iar dacă locuiești la casă și ai o grădină  așează dovlecei prin toate colțurile, dovlecei luminați și cu chipuri inspaimantatoare.Un alt element de decor sunt florile, acestea sunt potrivite oricărui eveniment, însă trebuie  alese cu grijă pentru a putea fi integrate. Pentru o reușită sigură în alegerea florilor perfecte comandă flori online.