Cum să supraviețuiești atacului unui rechin? Povestea cutremurătoare a unui tânăr

Cum să supraviețuiești atacului unui rechin? Povestea cutremurătoare a unui tânăr
Foto: poxabay.

Mike Coots știe ce înseamnă să lupți pentru viață. Tânărul a supraviețuit atacului unui rechin. Acesta a fost mușcat de peștele ucigaș, dar a rămas în viață. Supraviețuitorul a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre ceea ce i s-a întâmplat în apele Oceanului Pacific.

Ce a făcut tânărul în momentul atacului

Individul avea doar 18 ani atunci când a fost atacat de un rechin. Acesta a rămas fără piciorul drept, dar a supraviețuit. Mike Coots spune că atacul s-a derulat atât de repede, încât a urcat înapoi pe placa de surfing, fără a conștientiza ceea ce i s-a întâmplat. Surferul a dezvăluit că nu simțea durere în momentul când a fost mușcat, ci o presiune mare.

Potrivit acestuia, acțiunile lui au fost dirijate de instinctul de supraviețuire, încercând să se lupte cu prădătorul marin.

„Totul părea ireal, ca o experiență în afara corpului. De parcă nu mi se întâmpla mie. Îl vedeam cum își zbate capul, ca un pitbull. Totul se întâmpla foarte repede, ca un film derulat în slow motion. (…)

Trăiești același sentiment ca atunci când te uiți la un film de groază și brusc auzi un zgomot în casă, deși știi că ești singur. Simți fiori pe șira spinării. Totodată știam că trebuie să fac orice să scap din acea situație. Mai întâi, mi-am înfipt mâna dreaptă în gura lui. Avea piciorul meu, așa că mi-am strecurat mâna printre fălcile lui, ca să îmi pot elibera piciorul. Nu a mers. M-am tăiat la deget destul de tare.

Apoi a deschis gura singur un pic mai larg, în încercarea de a mă prinde mai bine. Îmi aduc aminte ce presiune puternică simțeam în corp. Nu era durere, era doar o presiune mare. Instinctiv, l-am lovit cu pumnul stâng deasupra nasului, de două-trei ori. Nu știam ce fac, era pur instinct de supraviețuire. Imediat după mi-a dat drumul la picior și a dispărut în larg’, a declarat tânărul, citat de  wowbiz.ro.

Tânărul nu a conștientizat că a fost mușcat

Tânărul a mai spus că, la întoarcere la mal, simțea un „spasm la piciorul drept”, moment în care s-a gândit că ar fi vorba de un nou atac. Când s-a uitat înapoi, acesta a înțeles că a fost mușcat de peștele ucigaș și își pierduse o parte a corpului.

„Degetul meu era grav rănit, puteam să-mi văd osul și restul. În timp ce înotam pe placa de surf înapoi spre mal am simțit cum piciorul meu drept a început să aibă un spasm ciudat.

M-am gândit atunci că iar sunt atacat de rechin. M-am uitat în urma mea și nu vedeam niciun rechin, dar nu-mi mai vedeam nici piciorul în întregime. Abia atunci am conștientizat ce mi se întâmplase. Fusesem mușcat de un rechin, din cauza șocului nu-mi dădusem seama că nici piciorul nu-l mai aveam”, a dezvăluit supraviețuitorul, citat de viva.

O româncă a fost ucisă de un rechin

Roxana Donisan este femeia ucisă de un rechin, într-o stațiune din Egipt. Era din Suceava și lucra la Administrația Finanțelor Publice. Din primele informații se pare că se afla singură în vacanță, fiind dată dispărută la aproximativ două zile după incident.

Suceveanca, în vârstă de 40 de ani, înota în momentul în care a fost atacată. Cadavrul ei a fost găsit la doar 600 de metri de o altă femeie căzută victimă unui rechin.

Moartea româncei este însă învăluită în mister. Trupul ei a fost găsit sâmbătă dar se crede că atacul asupra ei avusese loc cu o zi înainte. Lipsa evenimentelor de genul acesta în zonă face și ca pregătirea salvamarilor să fie una precară.

Turiștii ar fi declarat publicațiilor egiptene că salvamarii știau că rechini chiar și de 5 metri roiesc în jurul plajelor din stațiunea Sahl Hasheesh, unde au avut loc atacurile. În plus, tot salvamarii ar fi șters majoritatea filmărilor din telefoanele martorilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:02 - Rodica Popescu Bitănescu a dezvăluit drama care i-a marcat copilăria: „Am ajuns piele și os. Foamea m-a înnebunit. Am crescut cu atac de panică”
08:57 - Armata SUA a lansat lovituri aeriene în Siria, după ce un atac cu dronă iraniană a ucis mai mulți soldați americani
08:51 - Continuă disputa între China și SUA din cauza unui distrugător de rachete american aflat în Marea Chinei de Sud
08:48 - Vica Blochina și Bianca Drăgușanu, la cuțite: „Ai înțeles total greșit! Puteai să mă suni, să mă întrebi”
08:41 - Marcel Boloș: „Rotativa guvernamentală ar trebui amânată după depunerea cererii de plată numărul 3 din PNRR” / Despre implementarea reformelor: „Flexibilitatea Comisiei Europene tinde spre zero”
08:36 - Trei mașini s-au făcut scrum într-o parcare din Vâlcea. Momentul în care piromanul a dat foc surprins pe camerele stradale (VIDEO)
08:25 - Situație neașteptată pentru Mihai Bobonete într-o benzinărie / O angajată l-a confundat cu un alt artist și l-a luat la rost: „E păcat de tatăl dumneavoastră, că se răsucește în mormânt”
08:15 - Patru focare de COVID 19 la Spitalul Județean Sibiu: Cel mai mare are 30 de cazuri
08:15 - Amenințare cu bombă la bordul unei curse Tarom Tel Aviv – București. Avionul a aterizat de urgență la Istanbul / Întârzieri pe Aeroportul Otopeni din cauza unui atac cibernetic (VIDEO)
08:03 - Beyoncé nu mai colaborează cu Adidas. Despărțirea a fost una de comun acord, deși tensionată