Cunoscutul interpret de muzică populară Vasile Barani a murit în urma infectării cu Covid-19

Cunoscutul interpret de muzică populară Vasile Barani a murit în urma infectării cu Covid-19
Sursa Foto: observatornews.ro

La o zi după ce prof. dr. Vasile Mih, directorul Colegiului Național “Dragoș Vodă” a murit răpus de Covid-19, azi dimineață a pierdut lupta cu virusul și îndrăgitul interpret de muzică populară Vasile Barani.

Din primele informații, duminică i s-a făcut rău și a mers la Spitalul Municipal Sighetu Marmației, unde a fost testat pozitiv cu Covid-19.

A murit Vasile Barani

Artistul avea frumoasa vârstă de 63 de ani.

Vasile Barani era infectat cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2. În urmă cu trei zile, celebrul artist a fostinternat la Spitalul Municipal Sighet, pentru a fi tratat de malaria respiratorie declanșată de noul virus ucigaș. Bărbatul s-a stins din viață pe patul de spital, noaptea trecută.

De menționat este că aseară, medicii au cerut ca Barani să fie transferat la spitalul suport covid în Baia Mare, pe secția de ATI, însă artisul a murit în cursul nopții.

Familia, prietenii, apropiații și colegii de breaslă sunt șocați de vestea pe care au primit-o, iar mesajele de condoleanțe transmise familiei curg pe rețelele de socializare.

“Suntem cu inimile zdrobite de durere. Fratele nostru a plecat spre un loc mai bun. Ne va lipsi foarte mult. De acolo, de sus, va veghea asupra noastră. Cântecele lui vor rămâne și îl vom păstra veșnic în sufletele noastre. Ne rugăm la bunul Dumnezeu să îl odihnească în pace”, a spus Ioan Barani.

Cine este Vasile Barani?

De-a lungul timpului, Vasile Barani a făcut de nenumărate ori duet cu interpreta Ancuța Anghel, iar melodia lor “La moară la Niculai”, a devenit una dintre cele mai cunoscute melodii din județ.Iată și câteva dintre mesajele colegilor de scenă ai lui Vasile Barani.

“Am aflat cu tristețe în această dimineață că Vasile Barani nu mai este printre noi. Vasile m-a adus la Sighet în urmă cu 10 ani. De atunci încoace, atât eu cât și fiul meu Iulian, am cântat alături de el și de Ancuța Anghel. A fost un om foarte bun. Nu îl vom uita niciodată. Dumnezeu să îl odihnească în pace și să dea putere familiei să treacă peste aceste clipe dureroase”, a afirmat oan Uțu Truți.

„Încă o pierdere mare pentru orașul nostru si pentru toți cei care l-au cunoscut ! Un om bun si de mare valoare , a plecat sa cânte în ceruri, Dumnezeu sa-l odihnească în pace ! Sincere condoleanțe familiei greu încercate!”, a declarat pentruemaramures.roo cunoscută interpretă de muzică populară din Maramureș.