Dimitri Medvedev: Uniunea Europeană va dispărea înainte de integrarea Ucrainei

Dimitri Medvedev: Uniunea Europeană va dispărea înainte de integrarea Ucrainei
Dimitri Medvedev: Uniunea Europeană va dispărea înainte de integrarea Ucrainei// Sursa Foto: Hepta

Dimitri Medvedev a făcut noi declarații șocante. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei este de părere că Uniunea Europeană va dispărea înainte de integrarea Ucrainei. Rușii mizează pe faptul că integrarea Ucrainei în U.E ar putea dura zeci de ani, iar „termenul real este mijlocul secolului, nu mai devreme”.

În opinia lui Medvedev, promisiunea admiterii Ucrainei în Uniunea Europeană este asemănătoare cu promisiunile regimului comunist din URSS, în 1961: nu este menționată data implementării acestor planuri, dar sunt puse condiții. El a amintit că URSS s-a destrămat, Partidul Comunist al Uniunii Sovietice a fost lichidat, iar promisiunile nu s-au împlinit.â

Au promis, dar cu condiții similare cu ale regimului comunist: să fie mai buni, mai ecologici, mai puțin corupți, mai dezvoltați…Data nu a fost menționată. Dacă și UE va dispărea până atunci? Este groaznic să ne gândim ce scandal va fi, pentru sacrificiile făcute pe altarul aderării la UE și pentru înșelarea așteptărilor nefericiților ucraineni?”, a scris Dimitri Medvedev pe Telegram, potrivit bb-cntv.com.

La începutul lunii iunie, Comisia Europeană (CE) a publicat decizia privind cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană (UE). Pentru a menține statutul de membru al UE, Ucraina trebuie să realizeze o serie de reforme. Printre acestea se numără continuarea reformei judiciare și implementarea reformei Curții Constituționale. În plus, țara trebuie să adopte legi care să prevină corupția, oligarhia, spălarea banilor. Ucraina trebuie să schimbe și legislația privind minoritățile naționale.

Ucraina ar putea să dispară în următorii doi ani

Nu este pentru prima oară când Medvedev face declarații șocante. Săptămâna trecută, fostul președinte al Rusiei a lansat un alt mesaj de amenințare la adresa Ucrainei, afirmând că va face tot posibilul ca țara să dispară în urmăritorii doi ani, potrivit news.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe