Directorul general al OMS: „Istoria ne spune că aceasta nu va fi ultima pandemie”

Directorul general al OMS: „Istoria ne spune că aceasta nu va fi ultima pandemie”
Foto: Hepta / Zuma Press / Chen Junxia

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, a avertizat că pandemia de coronavirus nu va fi ultima și că tentativele de îmbunătățire a sănătății umane sunt sortite eșecului dacă nu sunt abordateproblemele legate de schimbările climatice și bunăstarea animalelor.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS: „Istoria ne spune că aceasta nu va fi ultima pandemie”

„Istoria ne spune că aceasta nu va fi ultima pandemie, iar epidemiile sunt un fapt al vieții… Pandemia a scos în lumină legăturile intime dintre sănătatea oamenilor, animale și planetă… Orice eforturi de îmbunătățire a sănătății umane sunt condamnate dacă nu abordează interfața critică dintre oameni și animale, și amenințarea existențială a schimbărilor climatice, care face ca pământul nostru să fie mai puțin locuibil”, a spus directorul OMS, potrivit Business Today.

Într-un video care a marcat prima Zi internațională a pregătirii pentru epidemie, Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că a venit vremea să învățăm lecții din pandemia de COVID-19.

„De prea mult timp, lumea a operat pe un ciclu de panică și neglijare… Aruncăm bani într-un focar și, când s-a terminat, uităm de el și nu facem nimic pentru a-l preveni pe următorul”, a declarat el.

Până astăzi, la nivel global, au fost depistate aproape 81 de milioane de cazuri de infecție cu noul coronavirus. De la debutul pandemiei și până acum, peste 1,76 milioane de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat, în timp ce mai bine de 57,1 milioane s-au vindecat, arată datele centralizate duminică de Worldometer.

Cât despre situația din România, duminică, Grupul de Comunicare Strategică a raportat peste 2.000 de cazuri noi de COVID-19.Până astăzi, 27 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 615.809 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, a precizat GCS, adăugând printre altele că540.437 de pacienți au fost declarați vindecați.Până astăzi, 15.230 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2au decedat. Între 26 decembrie, ora 10, și 27 decembrie, aceeași oră,au fost raportate 122 de decese (78 bărbați și 44 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dloj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Urmăriți B1TV.ro și pe