ȘOC ÎN FOTBALUL ROMÂNESC. A MURIT un jucător de legendă al României!

ȘOC ÎN FOTBALUL ROMÂNESC. A MURIT un jucător de legendă al României!

O nouă tragedie lovește fotbalul românesc. Un renumit sportiv a murit din cauza unei boli necruţătoare. Octavian Dincuță, de la Petrolul Ploiești, unul dintre ultimul mohicani ai celebrei „duble” cu Liverpool din 1966, a murit la vârsta de 71 de ani.

Dincuță a încetat din viaţă după două săptămâni de luptă și suferință la Spitalul Colentina din București. Un diagnostic preliminar indica un cancer cerebral. Acum 11 ani, Pușa, soția lui, fusese răpusă tot de această boală necruțătoare, potrivit România TV.

Octavian Dincuță a fost cel mai tânăr component, doar 19 ani în acel moment, al formației Petrolului care a învins-o pe Liverpool în 1966, 3-1, în Cupa Campionilor Europeni.

Tavi Dincuță evolua pe postul de atacant și a fost campion al României cu Petrolul, la finalul sezonului 1966. A jucat pentru galbeni-albaștri 216 meciuri și a marcat 35 de goluri.

Dincuță se confundă cu istoria ploieștenilor, ocupând o perioadă și funcția de antrenor principal la Petrolul II.

Sicriul va fi depus mâine, după ora 16:30, la capela cimitirului Viișoara, iar înmormântarea va avea loc sâmbătă, la o oră stabilită ulterior, scrie şi Gazeta Sporturilor.