Dosar penal după ce subiectele de la Evaluarea Naţională au apărut pe Facebook în timpul derulării examenului

Dosar penal după ce subiectele de la Evaluarea Naţională au apărut pe Facebook în timpul derulării examenului

Dezvăluirea pe Facebook a subiectelor la proba de Limba Română din cadrul Evaluării Naționale, chiar în timpul desfășurării ei la Școala Ion Basgan din Focșani a dus la deschiderea unui dosar penal, ca urmare a sesizării Inspectoratului Şcolar.

Cercetările au fost demarate în urma sesizării că subiectele la Română au fost postatela ora 10.39,în timpul desfăşurării probei.

”În urma verificărilor efectuate, la nivelul Poliţiei Municipiului Focşani a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de articolul 304 din Codul penal, respectiv divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice”, a transmis, joi, IPJ Vrancea.

Faptele au avut loc la Şcoala „Ion Basgan” din Focşani unde directorul instituţiei anunţă o anchetă internă pentru a afla cine a postat pe internet subiectele în timpul examenului.

Totodată, o anchetă a fost iniţiată de la Inspectoratul Şcolar, care ca o primă măsură în urma acestui incident a decis schimbarea comisiei de examen pentru proba de matematică, înlocuitori fiind numai inspectori şcolari.