Două fetiţe au fost spulberate de o maşină de poliţie, pe o stradă din Capitală. Una dintre ele a murit. Potrivit martorilor, polițistul conducea cu viteză, fără semnalele sonore aprinse (VIDEO)

Două fetiţe au fost spulberate de o maşină de poliţie, pe o stradă din Capitală. Una dintre ele a murit. Potrivit martorilor, polițistul conducea cu viteză, fără semnalele sonore aprinse (VIDEO)

Update 15.25 //  Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca, a spus că la acest moment are loc cercetarea la fața locului și că urmează să se stabilească unde se deplasa polițistul, care era singur în mașină, dacă mergea la intervenție și dacă mașina avea în funcțiune semnalele luminoase și sonore. Inițial, Poliția a transmis că autospeciala rula cu semnalele luminoase în funcțiune.

Două fete au fost lovite de o maşină de poliţie, joi, pe strada Laminorului, din Sectorul 1 al Capitalei. Una dintre ele în vârstă de 13 ani a decedat.

A doua fetiţă de 11 ani a fost dusă la spital şi se pare că este în stare stabilă. Maşina de poliţie aparţine Secţiei 5, iar şoferul a fost testat cu etilotestul şi s-a dovedit că nu consumase alcool.

Martorii precizează că în momentul producerii accidentului,  mașina de poliție avea viteză și avea doar semnalele luminoase aprinse, nu și pe cele sonore.

Dupa incident martorii s-au strâns și au încercat să îl imobilizeze pe polițist. La locul tragediei a venit și brigada rutieră pentru a institui o zonă de siguranță pentru a evita potențiale incidente violente.

Într-un comunicat al Poliției, se precizează că în timpul incidentului erau în funcțiune semnalele luminoase. Nu se precizează însă nimic despre semnalele sonore:

„Astăzi, în jurul orei 13.30, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la un accident rutier în care a fost implicată o autospecială de poliție, pe raza Sectorului 1. Agentul de poliție, aflat la volan, polițist încadrat în anul 2017, a surprins și accidentat două minore ce erau angajate în traversarea străzii.

Autospeciala rula cu semnalele luminoase in funcțiune. La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor. Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul rutier”, se arată într-o informare a Poliţiei.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.