Emil Boc: Rata de vaccinare anti-COVID în Cluj-Napoca a ajuns la 56%. În 4 zile s-au vaccinat 16.485 de oameni

Emil Boc: Rata de vaccinare anti-COVID în Cluj-Napoca a ajuns la 56%. În 4 zile s-au vaccinat 16.485 de oameni
Foto: Emil Boc / Facebook

Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, a anunțat că rata de vaccinare anti-COVID în municipiu a ajuns la 56%, „probabil cea mai mare din România”. Acesta a susținut că revenirea la normalitate trece prin vaccinare și, în acest sens, Primăria pe care o conduce va menține deschise toate centrele de vaccinare.

Emil Boc, despre vaccinarea anti-COVID-19 în Cluj-Napoca

„Cluj-Napoca: Rata de vaccinare a ajuns la 56%, probabil cea mai mare din România. Felicitări, dragi clujeni! O rată mai mare de vaccinare înseamnă mai puține persoane la terapie intensivă, mai puține decese și o reducere a presiunii pe sistemul medical. Drumul spre revenirea la normalitate trece prin vaccinare. Primăria sprijină și menține deschise toate centrele de vaccinare. Va rugăm, dragi clujeni, să continuați vaccinarea”, a scris Emil Boc, pe Facebook.

Acesta a notat apoi că, în perioada 18 – 21 octombrie, 16.485 de clujeni s-au vaccinat, dintre care 8.307 cu prima doză. Tendința de creștere a rate de acoperire vaccinală continuă.

„Așadar, la sfârșitul acestei săptămâni, la nivelul municipiului, acoperirea vaccinală cu două doze este de 50%”, a mai scris primarul.

Emil Boc a ținut apoi să-i felicite pe clujeni pentru că s-au vaccinat și să-i îndemne pe românii care nu s-au vaccinat până acum să o facă: „Împreună, prin vaccinare, învingem pandemia și revenim la normalitate!”