Federaţia “Sanitas” PICHETEAZĂ Ministerul Finanţelor. Ce NEMULȚUMIRI au protestatarii

Federaţia “Sanitas” PICHETEAZĂ Ministerul Finanţelor. Ce NEMULȚUMIRI au protestatarii

Federaţia “Sanitas” pichetează Ministerul Finanţelor, marţi, de la ora 11:00. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de plafonarea sporurilor la 30% care ar crea sporuri inechitabile în rândul personalului din sistemul de sănătate.

Potrivit unui comunicat transmis de protestatari, „pragul de 30% pe ordonator principal de credite nu permite aplicarea unui Regulament de sporuri echitabil pentru toate categoriile de salariaţi din Sănătate, fapt care va duce la dezbinarea echipei medicale. De asemenea, Federaţia “Sanitas” susţine că unele prevederi ale Legii 153/2017 discriminează, în continuare, o parte importantă a lucrătorilor din sistemul sanitar (biologi, biochimişti, farmacişti, moaşe, infirmieri, personal TESA etc.) şi de asistenţă socială.

Totodată se atrage atenţia că noul regulament de sporuri aduce pierderi de venituri pentru unii angajaţi din domeniu.

Toată lumea vrea ca din momentul acesta să facem conflict, să ieşim în stradă. Dar trebuie să ne aliniem totuşi la ce spune legea şi am decis ca începând cu datele de 20 şi 22 martie să începem cu pichetări la Ministerul Sănătăţii, care are legătură cu regulamentul de sporuri, Ministerul de Finanţe şi Ministerul Muncii, de unde a plecat Legea 153 şi cu modificările pe care nu le-au făcut şi sunt imperioase”, a declarat, luni, Leonard Bărăscu, reprezentant Sanitas, potrivit Libertatea.