Festivalul FILMULUI TURCESC la București. Evenimentul organizat de Centrul Cultural și pentru Tineret “Ștefan Iordache” are loc până pe 22 noiembrie (VIDEO)

Festivalul FILMULUI TURCESC la București. Evenimentul organizat de Centrul Cultural și pentru Tineret “Ștefan Iordache” are loc până pe 22 noiembrie (VIDEO)

Iubitorii cinematografiei turcești sunt invitați la un eveniment cu tradiție în București pana pe 22 noiembrie. În Săptămâna Filmului Turcesc, publicul va putea savura pelicule remarcabile din diferite genuri precum comedii, drame, dar și un film pentru copii.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Centrul Cultural și pentru Tineret “Ștefan Iordache” în colaborare cu Institutul Yunus Emre au dat startul Săptămânii filmului Turcesc la București.

Directorul Institutului cultural Yunus Emre și directorul Centrului Cultural al Sectorului 5, Florian Teodorescu, au participat la deschiderea evenimentului.

“Parteneriatul cu Institutul Cultural Yunus din București, pe care Centrul de Tineret “Ștefan Iordache” l-a inițiat anul trecut continuă. Avem o săptămână de filme românești și turcești dedicate tinerilor, elevilor din Sectorul 5. Vor fi filme turcești alese de Institutul Cultural Turc de la Ankara special pentru tinerii din România. Sunt filme educative, care prezintă situații de viață ”, a declarat Florian Teodorescu, Șef Birou Cultural, Proiecte, Evenimente.

În perioada 19-22 noiembrie, festivalul va oferi publoicului șase filme remarcabile din cinematografia turcă: drame, comedii și un film pentru copii.

Toate peliculele sunt subtitrate în limba română.

Intrarea este liberă.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE