Fostul principe Nicolae și soția sa, Alina Binder, participă la Sfânta liturghie prezidată de Papa Francisc în Catedrala Catolică Sfântul Iosif din București (VIDEO)

Fostul principe Nicolae și soția sa, Alina Binder, participă la Sfânta liturghie prezidată de Papa Francisc în Catedrala Catolică Sfântul Iosif din București (VIDEO)

Nicolae al României și soția sa, Alina Binder, participă, vineri seară, la Sfânta liturghie prezidată de Papa Francisc în Catedrala CatolicăSfântul Iosif din București.

Fostul principe a fost surprins de corespondentul B1.ro Andrei Ștefan intrând în curtea sfântului lăcaș.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Suveranul Pontif este așteptat de credincioși încă de la orele amiezii.

“Este emoționant, este onorant. Sunt sentimente frumoase, de întărire a credinței. Este un exemplu pentru mine. Are aceeși carismă ca și Preasfințitul Papa Ioan Paul al II-lea”, a spus o enoriașă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tineri din București s-au oferit să ajute voluntar la buna desfășurare a acestui eveniment istoric în țara noastră.

“Să fiu voluntar este nemaipomenit. Să știi că poți ajuta la un astfel de eveniment de proporții este unic.Sunt foarte încântată de vizita Papei în România”, a spus una dintre tinerele voluntare.

Iată care va fi programul Papei Francisc în rumătoarele două zile

Sâmbătă, 1 iunie 2019: București – Șumuleu Ciuc – Iași – București

Laora 9.30, pontiful pleacă de la București cu avionul spre Bacău, după care merge cu elicopterul la Miercurea-Ciuc, în arhidieceza romano-catolică de Alba-Iulia. Succesiv, papa merge cu automobilul la sanctuarul Fecioarei Maria de la Șumuleu-Ciuc, unde celebrează Sf. Liturghie cu pelerinii prezenți și ține omilia celebrării euharistice.

În jurulorei 17.00papa ajunge cu elicopterul pe aeroportul din Iași. La17.30face o vizită la catedrala romano-catolică, după care merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le adresează cel de-al șaselea discurs al vizitei. În cursul serii, papa se întoarce cu avionul la București.

Duminică, 2 iunie 2019: București – Blaj – Roma

Sfântul Părinte pleacă de la București cu avionul duminică, laora 9.00, cu direcția Sibiu, de unde merge cu elicopterul la Blaj, sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică. Aici, pontiful celebrează Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru desfășurându-se pe Câmpia Libertății de la Blaj. Papa prezintă omilia celebrării euharistice și recită antifonul marian pascal ”Regina Coeli” (”Bucură-te, Regina Cerului”).

După prânzul cu suita papală, Sfântul Părinte are o întâlnire cu comunitatea rom din Blaj. În fine, în jurulorei 17.00, papa sosește cu elicopterul la aeroportul din Sibiu pentru ceremonia de rămas bun.

Papa Franciscpleacă din România cu avionulduminică, 2 iunie a.c., la 17.30, urmând să ajungă pe aeroportul Roma – Ciampino în jurul orei locale18.30. După nelipsita vizită la icoana Maicii Domnului ”Salus Populi Romani” din bazilica Santa Maria Maggiore, papa se întoarce la reședința sa din Casa ”Sf. Marta” din Cetatea Vaticanului.

Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică