Guvernul a adoptat OUG privind decontarea navetei elevilor. Sorin Cîmpeanu: Sunt disponibile în buget 100 de milioane de lei pentru 130.000 de beneficiari estimați (VIDEO)

Guvernul a adoptat OUG privind decontarea navetei elevilor. Sorin Cîmpeanu: Sunt disponibile în buget 100 de milioane de lei pentru 130.000 de beneficiari estimați (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că a fost adoptată Ordonanța de Urgență care face posibilă decontarea navetei elevilor. Pentru prima dată, se decontează și naveta pe distanțe mai mari de 50 de km. 100 de milioane de lei din buget sunt prevăzute pentru această măsură. Guvernanții anticipează că vor beneficia de ea circa 130.000 de elevi.

Guvernul a adoptat OUG privind decontarea navetei elevilor. Sorin Cîmpeanu: Sunt disponibile 100 de milioane de lei pentru 130.000 de beneficiari estimați

Naveta elevilor va fi decontată. Anunțul ministrului Sorin Cîmpeanu

„Guvernul a adoptata zi OUG care face posibilă decontarea navetei elevilor. E un pas, un prim pas important în rezolvarea unei probleme care trenează de mult timp, decontarea transportului elevilor.

Ordonanța face referire la decontarea navetei. Ministerul Educației a fundamentat un echilibru între nevoi reale, disponibilități bugetare și execuțiile anilor precendeți. De exemplu, în 2019 naveta elevilor a necesitat aproape 80 de milioane de lei. Anul acesta sunt disponibile în buget 100 de milioane de lei pentru 130.000 de beneficiari estimați, vreme de 34 de săptămâni. Asta e durata cursurilor într-un an, deși au rămas mai puțin. E o valoare medie de 770 de lei per elevi, pentru cele 34 de săpătmâni.

Știm că nu sunt îndeajuns, dar sunt plusuri. Primul e decontarea la un nivel triplu, de la 10 la 30 de lei pe lună și elev pentru primii 3 km, la care se adaugă 3 lei pe km pentru următorii până la 50 de kilometri.

A doua noutate e că se decontează naveta și pentru distanțe de peste 50 de km.

Al treilea element: familia elevului nu trebuie să mai avanseze sumele, ci Ministerul Educației, prin inspectoratele școlare și școli avansează aceste sume. Ele vor fi demontate pe baza de documente justificative la finalul lunii”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:12 - Explozii în centrul Kievului. Medicii și salvatorii s-au deplasat la fața locului
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev