Încă un focar de Covid-19 în Prahova: Mai mulți angajați ai Spitalului Câmpina au fost testați pozitiv cu noul coronavirus

Încă un focar de Covid-19 în Prahova: Mai mulți angajați ai Spitalului Câmpina au fost testați pozitiv cu noul coronavirus

Un focar de infecție cu noul virus COVID-19 a fost depistat de autorităţile sanitare prahovene la Spitalul Municipal Câmpina, care este unitate suport, a anunțat, luni, managerul Călin Tiu, conform Agerpres.

Focar de COVID-19 la Spitalul Câmpina

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova a identificat un focar de SARS-CoV-2 la Spitalul Minicipal Câmpina, acolo unde 3 persoane au fost depistate cu noul coronavirus. Acestepersoane fac parte din rândul angajaților unității spitalicești. Alte două persoane se află în izolare,fiind în curs de testare.

Managerul Spitalul Municipal Câmpina, Călin Tiu, a precizat căfocarul este localizat în sectorul administrativ al spitalului, care funcţionează într-o clădire separată de restul unităţii, astfel că activitatea medicală nu este perturbată.

La nivelul spitalului s-a dispus efectuarea dezinfecțieispațiilor contaminate cu noul virus ucigaș.

Prahova a depășit pragul de 7000 de îmbolnăviri

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova7583persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul prahovenilor testați pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei,256 persoaneau decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese asociate infecției cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în rândul a 5 persoane (2 de sex masculin, de 62 și 65 ani, și alte 3 persoane de sex feminin, de 48, 68 și 84ani), cu comorbidități.

Dintre cele378de locuri destinate îngrijirii pacienților cu Covid-19,357sunt ocupate. La Terapie Intensivă, toate locurile alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate.

Numărul de teste realizat în județul Prahova, de la începutul crizei epidemiceși până în prezent, este de30245.

În municipiul Prahova au fost efectuate verificări la1461persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte3081persoane. Au fost oprite în trafic541autoturisme în vederea controalelor specifice contextului și195societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate. În urma acestor demersuri, au fost aplicate186(185 sancțiuni pentru pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților conformLegii 55/2020, 1 pentru fapte de natură economică în context COVID-19).Valoarea totală a amenzilor a fost de5000lei.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său