Instanta a anulat restricțiile la pelerinajele religioase prevăzute într-o decizie a Comitetul Național pentru Situații de Urgență

Instanta a anulat restricțiile la pelerinajele religioase prevăzute într-o decizie a Comitetul Național pentru Situații de Urgență

Magitrații Curții de Apel București au anulat luni restricțiile la pelerinajele religioase prevăzute într-o Decizie a Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de două zile.

Pe de altă parte, pentru a produce efecte, trebuie ca Hotărârea de Guvern care prevede restricții la pelerinaje să fie la rândul ei atacată în Instanță iar magistrații să anuleze aceste prevederi.

“Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Guvernul României. Respinge acţiunea faţă de acest pârât ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Respinge ca inadmisibilă cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtei Guvernul României. Admite acţiunea faţă de pârâtul CNSU. Anulează art.2 din Hotărârea nr.47/2020 a CNSU.

Cu recurs în termen de 2 zile de la comunicare. Pronunțată azi 14.12.2020 la Curtea de Apel București, prin punerea soluției la dispoziția părților, prin intermediul grefei instanței”, se arată în decizia pe scurt a Instanței.

Potrivit articolului 2 dinHotărârea nr.47/2020 a CNSU, organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanele care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități.

Urmăriți B1TV.ro și pe