Întârzieri de sute de minute în circulaţia trenurilor IR 1993 Mangalia – Bucureşti şi RE 8008 Medgidia – Bucureşti Nord. Explicațiile CFR Călători

Întârzieri de sute de minute în circulaţia trenurilor IR 1993 Mangalia - Bucureşti şi RE 8008 Medgidia - Bucureşti Nord. Explicațiile CFR Călători
Foto: CFR Călători / Facebook

CFR Călători a anunțat că două trenuri au înregistrat, duminică, întârzieri de sute de minute din cauza lipsei tensiunii în linia de contact şi a unor defecţiuni la locomotivă. Este vorba despre trenurile IR 1993 Mangalia – Bucureşti şi RE 8008 Medgidia – Bucureşti Nord. Pasagerii afectaţi vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat.

Întârzieri la circulația a două trenuri

„Trenul IR 1993 Mangalia – Bucureşti – Craiova a staţionat în zona Medgidia din cauza lipsei tensiunii în linia de contact, iar în staţia Perişoru mecanicul a declarat locomotiva defectă. O nouă locomotivă a fost trimisă din staţia Feteşti, preluând trenul în condiţii de siguranţă. Trenul a acumulat o întârziere de 140 de minute. În staţia Bucureşti Băneasa s-a defectat locomotiva. Trenul IR 1993 a plecat cu 192 de minute de întârziere, după ce mecanicul de locomotivă a remediat defecţiunea survenită”, au transmis reprezentanții CFR Călători.

Cât despre trenul RE 8008 Medgidia – Bucureşti Nord, aici a apărut o degajare de fum în staţia Jegălia: „Mecanicul locomotivei a procedat conform instrucţiunilor în vigoare, prin apelarea Serviciului 112 şi evacuarea în siguranţă a călătorilor care au fost preluaţi de trenul IR 1686 Constanţa – Braşov”.

Pasagerii care au bilete sau abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat.