Jocurile de noroc în jurul lumii – statistici

Jocurile de noroc în jurul lumii – statistici

Se estimează că peste un sfert din populația lumii practică jocuri de noroc. Pariurile sunt printre cele mai vechi forme de divertisment și sunt foarte răspândite, deoarece se poate paria pe orice, de la rezultatul unui joc de cărți la ce jucător va câștiga într-o competiție sportivă. Iată cele mai surprinzătoare și interesante statistici despre jocuri de noroc:

Jocuri de noroc online

17% din populația lumii joacă jocuri de noroc online.  Piața de jocuri de noroc online produce un venit de 5,3 milioane de lire doar în Anglia.

Naționalitățile care pariază cel mai mult

Printre naționalitățile care pariază cel mai mult per capita se numără australienii, cu un nivel de aproximativ 916 dolari de persoană în 2014. Australienii sunt urmați la mică distanță de singaporezi, care pariază în medie 891,16 dolari de persoană, entuziasmul explicându-se prin faptul că în această țară jocurile de noroc au fost legalizate relativ recent.

Deși Statele Unite dețin capitala mondială a jocurilor de noroc, Las Vegasul, ele se află pe locul trei în topul sumei cheltuite anual de persoană pe jocuri de noroc (505,44 dolari).

Cine pierde cel mai mult

Malta, mica insulă din Marea Mediterană, are o populație pe măsură și unul dintre cele mai mari nivele de pierderi per locuitor din lume. Malta este un lider în domeniul jocurilor de noroc, deoarece găzduiește multe dintre cele mai mari site-uri de jocuri de noroc online și afiliați ai lor din lume.

Unde se câștigă cel mai bine din jocuri de noroc

Macau este în fruntea locurilor unde se câștigă cel mai bine din jocuri de noroc (aproximativ 1354 de dolari per jucător, anual). Macau este un alt paradis al jocurilor de noroc, iar 50% din veniturile sale provin din industria jocurilor de noroc – 38 de miliarde de dolari în 2018. Macau este o regiune administrativă specială care aparține de China (unde jocurile de noroc sunt strict reglementate sau interzise), dar se guvernează singură.

Cele mai de succes lanțuri de cazinouri din lume

Pe primul loc se află MGM Resorts, din Statele Unite, cu un venit de 11,76 miliarde de dolari în 2020, și este urmat de la distanță destul de mare de Caesar’s Entertainment (4,46 miliarde de dolari) și Las Vegas Sands (3,61 miliarde de dolari).

Bărbații joacă mai mult decât femeile

69% din bărbați au jucat la un moment dat jocuri de noroc, în comparație cu 36% din femei. De asemenea, bărbații câștigă și pierd mai mult decât femeile la jocuri de noroc, și au mai multe șanse să dezvolte probleme legate de jocurile de noroc.

Care sunt cele mai de success jocuri de noroc

65% din cei care joacă jocuri de noroc practică pariuri sportive. Studenții sunt preocupați aproape exclusiv de pariuri sportive și prea puțin de alte jocuri de noroc. Se folosesc tot mai mult criptomonedele pentru a paria.

Ce jocuri de noroc oferă cele mai mici șanse de câștig?

Este vorba despre sloturi – șansele de câștig la aceste populare jocuri de noroc este de una din 5.000 până la una din 34 de milioane.

Noi tendințe

În ultimii doi ani a crescut interesul pentru pariuri pe jocuri video și eSports. În 2021, acest tip de pariuri a adus venituri de peste 1 miliard și jumătate de dolari.

Urmăriți B1TV.ro și pe