Judecătoria Constanța a respins contestația depusă de IPS Teodosie împotriva deciziei de carantinare

Judecătoria Constanța a respins contestația depusă de IPS Teodosie împotriva deciziei de carantinare
ÎPS Teodosie, întrebat despre acțiunile lui Vladimir Putin. IPS Teodosie / Foto: Arhiepiscopia Tomisului

Judecătorii au respins contestația lui IPS Teodosie privind decizia de carantinare, dispusă de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată.

Marți, preotul a contestat în instanță decizia de carantinare și cele trei amenzi primite. Acesta a cerut suspendarea efectelor respectivei decizii, cât şi anularea acesteia.

Arhiepiscopul Tomisului figurează carantinat din data de 21 ianuarie, dar decizia DSP i-a fost comunicată preotului abia luni, 24 ianuarie, când a fost și amendat. El a primit sancțiunile după ce a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, luni.

Reprezentanții BOR susțin că amenzile nu sunt justificate

Înainte de plecarea în Iordania, dar și la revenirea în România, Arhiepiscopul a fost testat negativ. Prin urmare, reprezentanții BOR au susținut că amenzile nu sunt justificate.

 „Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP București a sosit în mail-ul personal al IPS în jurul orei 13.00. Aceasta i-a fost adusă la cunoștință în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care IPS participa.

În măsura în care amenzile date IPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoștință a deciziei de carantinare.

Ca atare, vor fi contestate. E absurd să fii amendat fără să fii vinovat”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului.

Contestația depusă de IPS Teodosie, respinsă de Judecătoria Constanța

Astăzi, magistrații Judecătoriei Constanța au respins contestația depusă de către arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie. Hotărârea instanței nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 48 de ore de la comunicare.

Conform prevederilor legale, nefiind vaccinat, Arhiepiscopul Tomisului trebuie să stea în carantină 10 zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:50 - Val de reacții negative, după ce Cleopatra Stratan l-a jignit pe Bursucu, în direct. Artista a avut o replică la care nimeni nu s-ar fi gândit
10:27 - Un șofer din Canada, la un pas să-și piardă viața. Mașina Tesla în care se afla a luat foc din senin
10:04 - Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a vorbit despre momentul în care s-a întâlnit cu Putin. Ce i-a transmis liderul de la Kremlin despre România
09:44 - Un expert militar rus a explicat la televiziunile de stat de ce armata lui Putin nu poate cuceri orașe importante: „Am risca pierderi majore doar pentru a ne pune steagul în centrul orașului”
09:22 - Volodimir Zelenski susține că Rusia trebuie recunoscută ca fiind un stat terorist: „Teroarea a devenit singura formă de acţiune a statului rus în raport cu Europa”
09:05 - Ruben Ostlund, câștigătorul trofeului Palme d’Or. Lista câștigătorilor Festivalului de Film de la Cannes 2022
08:43 - Cod galben și portocaliu de vijelie în toată țara. Vremea se menține una ploioasă și instabilă
08:11 - Șeful Roscosmos anunță că Rusia și China sunt pregătite să construiască o bază științifică pe Lună
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor