Klaus Iohannis, despre închiderea școlilor după alegeri: Acest scenariu nu este posibil. PSD e nu doar iresponsabil în Parlament, ci se ocupă de împrăștierea de minciuni în public (VIDEO)

Klaus Iohannis, despre închiderea școlilor după alegeri: Acest scenariu nu este posibil. PSD e nu doar iresponsabil în Parlament, ci se ocupă de împrăștierea de minciuni în public (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis acuză PSD de iresponsabilitate și de faptul că ”se ocupă de împrăștierea de minciuni în public”. Totul în contextul în care liderul social-democrat, Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că după alegerile locale școlile se vor închide, iar cursurile ar urma să se facă exclusiv online. Șeful statului spune că această posibilitate nu este luată în calcul de autorități.

Klaus Iohannis dă asigurări că școlile nu se vor închide după alegerile locale: PSD se ocupă de împrăștierea de minciuni în public

Întrebat, în conferința de presă de miercuri, dacă acest scenariu este posibil, Klaus Iohannis a răspuns: „Nu, acest scenariu nu este posibil. Nu este stilul meu să dau replini în conferințe de presă, dacă vă dați seama dacă liderul PSD trebuie să recurgă la astfel de speculații și minciuni pentru a se face auzit între votanți, este totuși un semnal îngrijorător. Școlile nu se închid, se trece la învățământ online în zilele dinaintea votării și imediat după votare, din motive practice: înainte de ziua votuli, pentru a permite pregătirile pentru secțiile de vot, instalarea cabinelor, a circuitelor, a măsurilor sanitare, iar după votare – pentru a permite dezinfecția profundă în spațiile care au fost folosite. Se trece în online unde sunt secții de votare, după care toată lumea revine la școală, așa cum funcționează și în această săptămână. Constat că PSD e nu doar iresponsabil în Parlament, ci se ocupă de împrăștierea de minciuni în public”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marcel Ciolacu: După alegerile locale se va face învăţământ online

Liderul PSD Marcel Ciolacu a spus, miercuri, că ministrul Educației, Monica Anisie, a dat un ordin potrivit căruia după alegerile locale cursurile să se desfășoare exclusiv online.

”Oameni buni, nu v-aţi lămurit că şcolile au fost deschise electoral? Doamna Anisie, vineri, a dat un ordin către inspectoratele şcolare ca după alegerile locale se va face învăţământ online, uitând că peste 800.000 de elevi, adică peste 5.000 de localităţi, nu au acces la internet. Totul, absolut totul nu fac decât electoral. Şcolile se vor închide după alegerile locale, altfel de ce ar fi dat această circulară?!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ministerul Educației: Activitatea didactică va fi reluată în data de 30 septembrie, conform scenariilor aprobate

Între timp, o reacție a venit și din partea Ministerului Educației. Reprezentanții instituției precizează, printr-un comunicat de presă, că ”activitatea didactică va fi reluată în data de 30.09.2020, conform scenariilor aprobate de către comitetele județene/al municipiului București pentru situații de urgență, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară”.

”Referitor la informațiile false care circulă în spațiul public cu privire la modul de desfășurare a activității didactice începând cu data de 30.09.2020, Ministerul Educației și Cercetării reiterează următoarele:

Ministrul educației și cercetării a emis Ordinul nr. 5.617/23.09.2020, pe baza prevederilor Hotărârii nr. 46/2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Activitatea didactică va fi reluată în data de 30.09.2020, conform scenariilor aprobate de către comitetele județene/al municipiului București pentru situații de urgență, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară”, se arată în comunicatul citat.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, miercuri,Hotărârea nr. 46privind suspendarea activităților didactice, începând din 25 septembrie și până pe 29 septembrie inclusiv,în unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru alegerile locale de duminică.