Klaus Iohannis, discuție cu Emmanuel Macron: I-am mulţumit pentru dislocarea militarilor sosiţi în România

Klaus Iohannis, discuție cu Emmanuel Macron: I-am mulţumit pentru dislocarea militarilor sosiţi în România
În imagine: Președinții Klaus Iohannis și Emmanuel Macron. Sursă foto: Klaus Iohannis / Twitter

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, marți seară, cu Emmanuel Macron, omologul său francez, căruia i-a mulţumit pentru dislocarea militarilor care au sosit în România.

Discuție Iohannis – Macron

„Discuție la telefon în aecastă seară cu președintele Emmanuel Macron. I-am mulţumit pentru dislocarea militarilor sosiţi în România.

Întărirea Flancului Estic al NATO e susţinută de Franţa, partenerul nostru strategic. Împreună suntem mai puternici”, a scris Klaus Iohannis, pe Twitter.

Asta în contextul în care Ministerul Apărării anunțase sosirea în România a militarilor din cadrul Forţei de Răspuns a NATO.

Peste 130 de militari francezi au ajuns în România

„Încă 135 de militari francezi şi mijloace tehnice, din cadrul Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy, conduşi de colonelul Vincent Minguet, au sosit marţi, 1 martie, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, alăturându-se celor deja sosiţi în ultimele zile în România.

Batalionul francez reprezintă primul element terestru al Forţei de Răspuns a NATO dislocat în România ca urmare a deciziei Consiliului Nord – Atlantic din 25 februarie 2022”, a transmis Ministerul Apărării.

Militarii au ajuns în România în contextul războiului care se poartă în apropierea granițelor noastre. Rusia a invadat Ucraina și marți a fost a șasea zi de conflict militar.

Urmăriți B1TV.ro și pe