Lărgirea plajelor de la Mamaia a creat o altă problemă. Avertismentul salvamarilor

Lărgirea plajelor de la Mamaia a creat o altă problemă. Avertismentul salvamarilor
Plaje lărgite la Mamaia / Foto: ABADL

Plajele de la Marea Neagră au fost lărgite, veste bună pentru turiști. Partea proastă este că în urma acestui proces, a fost reconfigurată adâncimea mării, în zona de îmbăiere. Din acest motiv, autoritățile solicită turiștilor să țină cont de avertismentele salvamarilor.

Un șef de sector de la Mamaia a declarat că diferența de adâncime față de anii precedenți este majoră. Astfel, pericolul de înec a crescut semnificativ, în special pentru cei mici și cei care nu știu să înoate.

„Zona de îmbăiere este foarte îngustată față de anii precedenți. Dacă anul trecut am avut 150 de metri până la balize, anul acesta avem 20 de metri sau mai puțin. Aici, cam 10 metri”, a anunțat Valentin Ivan, reprezentant al salvamarilor, pentru Digi24.

Ministrul Tanczos Barna dă asigurări că situația va fi sub control

Pe marginea acestui subiect a comentat și Tanczos Barna, ministrul Mediului.

„Am primit garanţii de la specialişti că este asigurată o pantă corectă până la 30 de metri şi se va asigura balizajul astfel ca îmbăierea să se facă în condiţii de siguranţă”, declaraministrul Tanczos, într-o vizită efectuată laaceste plaje.

„Este extrem de importantca turiştii să respecte indicaţiile salvamarilor. Panta o să fie diferită de panta de până acum. O să fie mai abruptă ca până acum. În perioada de sezon estival trebuie să existe balizajul pentru ca turiştii să ştie limita”, a mai transmis oficialul de la Mediu.

Ultima oră
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți