Șeful jandarmilor din Piața Victoriei: Au fost sute de persoane violente. De data asta, oamenii nu s-au delimitat de ele / Îmi cer scuze față de cei care au avut de suferit (VIDEO)

Șeful jandarmilor din Piața Victoriei: Au fost sute de persoane violente. De data asta, oamenii nu s-au delimitat de ele / Îmi cer scuze față de cei care au avut de suferit (VIDEO)

Maiorul Laurențiu Cazan, comandantul acțiunii jandarmilor în Piața Victoriei, la protestul de vineri, a declarat că în zonă au fost sute de persoane violente, iar oamenii veniți la protest, de data aceasta,nu s-au delimitat de ele. Totuși, Cazan și-a cerut scuze față de manifestanții pașnici, care au avut de suferit în urma intervenției jandarmilor.

Laurențiu Cazan a explicat faptul că persoanele violente nu au venit în grupuri în Piața Victoriei, ci separat și și-au dat întâlnire în anumite puncte ale pieței. Ele s-au grupat ”în eșaloanele doi-trei de adâncime” și au fost extrem de mobile. ”Nu am avut de data aceasta un spirit al mulțimii să se delimiteze de astfel de acțiuni”, a afirmat acesta, la TVR.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Întrebat despre cetățenii israelieni care au fost dați jos dintr-un taxi și bătuți de jandarmi, Cazan a susținut că forțele de ordine aveau informații că huliganii fug din Piața Victoriei cu taxi-urile. ”Activitățile punctuale, precum cea cu israelienii, fac obiectul cercetării, sunt convins”, a mai precizat acesta.

”Îmi cer scuze pentru cei care au suferit în mod gratuit în urma intervenției. Accept că e posibil să fi existat și asemenea cazuri”, a declarat Laurențiu Cazan, la TVR.

Întrebat de ce nu a evacuat grupurile de persoane violente din Piața Victoriei, maiorul a răspuns: „În jurul orei 16.00 nu aveam foarte multe persoane in Piața Victoriei. Erau cateva sute. Nu am vrut sa ajungem la situatia când ma regasesc in restabilirea ordinii publice. Erau persoane, majoritatea, pe care le cunosteam din Piata Victoriei, pur si simplu a fost un mod al lor de actiune, si coroborat cu toate mesajele anterioare am reusit sa ne mobilizam astfel incat sa le interzicem sa faca presiune. Nu aveam de unde sa stiu ca urmeaza sa vina alte persoane, nu am vrut sa fie tensiune. Pentru noi ar fi fost foarte usor ca in jurul orei 16.30 sa restabilim ordinea publica, sa evacuam piata. Imaginati-vă ce tensiuni s-ar fi creat”.

Ultima oră
09:44 - Incident la metroul din București. Circulația garniturilor este perturbată
09:32 - Eduard Novak: Rugbiştii de la CSM Ştiinţa Baia Mare ar putea fi repatriați cu o aeronavă specială, pusă la dispoziție de autoritățile din România (VIDEO) 
08:54 - Aglomerație la Târgurile de Crăciun. Autoritățile impun primele restricții (VIDEO)
08:23 - Au început repetițiile de 1 Decembrie. Principalele artere rutiere din centrul Bucureștiului, închise
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară