Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată: Spania, Portugalia și Olanda au intrat în zona roșie. Grecia, în zona galbenă (DOCUMENT)

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată: Spania, Portugalia și Olanda au intrat în zona roșie. Grecia, în zona galbenă (DOCUMENT)
foto simbol: Pixabay

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 46 din 15 iulie 2021, prin care a actualizat lista țărilor și teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat.

Hotărârea nr. 46 din 15 iulie 2021 poate fi consultată integral AICI

Anexa care cuprinde lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat poate fi consultată integral AICI

Lista țărilor cu risc epidemiologic a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Potrivit autorităților, Spania, Portugalia și Țările de Jos se numără printre statele care au intrat în zona roșie, în timp ce Grecia, o destinație aleasă de mulți români, a intrat în zona galbenă.

În zona roșie mai sunt: Insulele Virgine Britanice, Seychelles, Jersey, Cipru, Mongolia, Fiji, Tunisia, Namibia, Columbia, Marea Britanie, Kuweit, Argentina, Cuba, Africa de Sud, Oman, Costa Rica, Panama, Suriname, Andorra, Georgia, Maldive, Brazilia, Malaysia, Nepal și India.

Alături de Grecia, în zona galbenă mai figurează: Kârgâzstan, Uruguay, Paraguay, Irak, Gibraltar, Emiratele Arabe Unite, Iran, Kazahstan, Luxemburg, Federația Rusă, Botswana, Saint Kitts și Nevis, Chile, Insulele Feroe, Trinidad și Tobago, Bolivia, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Grecia, Libia.

Prin aceeași hotărâre a fost aprobată și derularea proiectului-pilot de la Aeroportul Sibiu, astfel că la terminalul „Sosiri” persoanele infectate cu SARS-CoV-2 vor fi detectate cu ajutorul câinilor antrenați special.

Până astăzi, 15 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.467 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată cele mai recente date oficiale. Un număr de 1.046.610 de pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce 34.245 de persoane diagnosticate cu infecție. La nivel național, până joi seară, au fost vaccinate în schemă completă aproape 4,7 milioane de persoane.