Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, ajunge, marți, în București. Aceasta va fi primită de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.
Vizita are loc în contextul în care Republica Moldova se confruntă cu o profundă criză energetică, fiind ajutată de țara noastră.
„Din partea Maiei Sandu ne așteptăm la o reacție lucidă, din partea României, la reafirmarea poziției noastre de țară membră NATO și UE care sprijină de o manieră clară apărarea ucraineană contra intervenției militare ilegale a Rusiei pe teritoriul ucrainean”, a declarat colonelul (r) Ion Petrescu, în cadrul Știrilor B1 TV prezentate de Ștefan Pășcuță.
Acesta a vorbit și despre incidentul de luni dimineață, când una dintre rachetele rusești doborâte de sistemul antiaerian ucrainean a căzut pe teritoriul Republicii Moldova.
„În condițiile în care România se află la 31 de minute distanță, zbor cu avionul, de frontul de est, e normal ca în nordul Republicii Moldova să se întâmple așa ceva.
Bombardarea mai multor localități ucrainene din ultimele zile arată determinarea actualei administrații prezidențiale de la Moslcvova de a supune unei presiuni psihologice, în primul rând, apoi militare autoritățile de la Kiev, așa încât să accepte întoarcerea la masa negocierilor de pace.
Zelenski a semnat un document prin care se interzice începerea negocierilor de pace între Kiev și Moscova
Ce e clar o ofensivă doar pe plan aerian duce la asemenea aspecte. Din fericire, la căderea pe teritoriul R. Moldova nu au fost victime, doar pagube materiale confirmate de autorități.
Când te afli în preajma unui front cum e cel din est, surprizele pe plan militar pot fi comparabile, similare sau de o altă natură. Partea bună e că dna președintă Maia Sandu se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă”, a mai declarat Petrescu, pentru B1 TV.
Amintim că, tot luni dimineață, infrastructura critică din Cernăuți a fost afectată de un atac cu rachete.