Un medic din Brașov face acuzații grave. O femeie cu mâna strivită după un accident de muncă nu primește pensie de boală: „Aveţi falange! Asta e!” (VIDEO)

Un medic din Brașov face acuzații grave. O femeie cu mâna strivită după un accident de muncă nu primește pensie de boală: Aveţi falange! Asta e! (VIDEO)

Un medic din Braşov rupe tăcerea şi acuză alţi medici într-un caz dureros pentru România. Doctorul spune că o femeie operată la mână nu poate primi pensie pe caz de boală, deşi pacienta nu îşi poate folosi degetele absolut deloc. De vină, susţine medicul într-o postare pe o rețea de socializare, ar fi acele persoane care evaluează starea de sănătate a acestor pacienţi. Adică alţi medici care nu dau verdict de pensionare, deși este evident că persoana nu mai are cum să lucreze, informează B1 TV.

”Prețul lacrimilor șterse cu greu…”. Așa își începe medicul Dan Grigorescu, din Brașov, mesajul de pe o rețea de socializare.

”Am lăsat să treacă suficient timp pentru că aceia care ar fi putut face ceva la modul omeniei profesionale s-o facă. N-au făcut-o! Pentru asta, voi ăia, medici ca și mine, aveți lipsa mea definitivă de stimă!

Și acum povestea!

În urmă cu vreo doi ani, o femeie devenea victima unui accident de muncă, prin prinderea mâinii drepte, dominante (a tuturor celor 5 degete și a palmei) la un calandru fierbinte dintr-o călcătorie industrială. Rezultatul final, obținut după mai mult de 10 intervenții chirurgicale succesive, este cel din imagini. Atât s-a putut”, a scris medicul.

Mâna femeii nu este funcțională aproape deloc, dar este deosebit de importantă pentru pacientă din punct de vedere psihologic, potrivit doctorului Dan Grigorescu. Mai departe, acesta acuză medicii care evaluează starea unor astfel de pacienți la nivel național pentru a vedea dacă aceștia sunt sau nu apți de munca sau dacă se pot încadra sau nu la pensia pe caz boală.

”«V-au rămas falange la degete!» – i-au spus, doctorii, unii din comisie, fără să-i examineze funcțiile actuale ale restului de mână (…) «Nu aveți decât 40% deficit, așa că, ASTA E!» – au concluzionat, în dispreț față de situația DEFINITIVĂ a pacientei”, mai afirmă medicul pe adresa sa de socializare.

”Oameni buni! (…) Dacă nu poate «prinde» nimic cu ea, chiar «întreagă» fiind, cu toate degetele și falangele «originale» (…), poate oare cineva de pe Pământul ăsta munci?
Adică dăm ajutor social unor persoane integre fizic 100% și nu dăm o amărâtă de pensie unuia care s-a nenorocit la muncă? Rușine să ne fie!”, a conchis cadrul medical.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Un medic din Brașov face acuzații grave

Tags: