Medicul care îl tratează pacientul român cu arsuri: ”A ajuns cu patru bacterii plus o ciupercă”

Medicul care îl tratează pacientul român cu arsuri: ''A ajuns cu patru bacterii plus o ciupercă''
Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Medicul român Ciprian Isacu a spus,la Digi 24, că pacientul ars din Constanţa a ajuns în Belgia tratat necorespunzător și cu rănile necurățate. Medicul care îl îngrijește mai spune căpacientul avea 4 bacterii şi o ciupercă luate din spitalele din România,transmite Digi24.

„Sunt patru bacterii plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E în viață, se luptă, l-am operat deja de trei ori. Există un risc minim la nivelul unui picior, dar o să treacă. (…)Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă!Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanța la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng și restul…

El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul și l-am operat de trei ori. Nu contează că n-a avut avion, că a fost zăpadă, că avionul era mic și s-a stricat! În perioada asta,trebuiau să-l desfacă tot și să-l curețe, să-l spele! Au produse, nu pot să spun că chiar nimic nu au! Apă cu săpun! Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni!Când îmi spui că n-avem nimic, păi, atunci, Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!”, a declarat dr. Ciprian Isacu, la Digi24.

Bărbatuls-a electrocutat la locul de muncă, în Constanța. Acesta a fos transportat la Iaşi, la Clinica de Arşi de la Spitalul Sfântul Spiridon. Ela ajunsîn cele din urmă, la Bucureşti de unde a plecat în Belgia.A fost transportat pe 29 ianuarie, în Belgia, cu o aeronavă militară, după ce a trecut prin trei spitale din România.Pacientul suferise arsuri pe mai mult de 50% din suprafața corpului.

Pe parcursul zborului, starea sa a fost monitorizată de specialiști din cadrul SMURD și Ministerului Apărării. Misiunea umanitară a Forțelor Aeriene Române a fost aprobată deaprobată de ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, în urma solicitării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, potrivit MApN.