Mick Jagger al muzicii clasice vine la Bucureşti! (FOTO)

Mick Jagger al muzicii clasice vine la Bucureşti! (FOTO)

Supranumit „Mick Jagger al muzicii clasice“, dar şi „Paganini al violoncelului“, Mischa Maisky, unul dintre cei mai excentrici artişti ai lumii, onorează din nou scena Bucureştiului.

Născut în Letonia, educat în Rusia, repatriat în Israel, Mischa Maisky se consideră un „cetăţean al lumii“. Şi cum a studiat deopotrivă cu Mstislav Rostropovich și Gregor Piatigorsky, reprezintă, totodată, la cel mai înalt nivel, școala interpretativă rusă.

Pe 7 şi 8 noiembrie, de la ora 19.00, violoncelistul de 70 de ani revine la Ateneu într-un concert alături Filarmonica „George Enescu” aflată sub bagheta dirijorului Christian Badea.

Melomanii vor asista la un concert extraordinar în cadrul „Stagiunii centenare”, ce are în program Rapsodia nr. 2, în re major, op. 11 de George Enescu, Pasărea de foc a lui Igor Stravinski, dar şi Concertul de Dvořák.

Filarmonica „George Enescu” oferă publicului posibilitatea de a urmări repetiţia generală de joi, 8 noiembrie, de la ora 10.00, dirijată de Christian Badea, în compania lui Mischa Maisky și a Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu”. Biletele la repetiţia generală sunt în valoare de 15 lei.

În preambulul concertelor, miercuri, 7 noiembrie 2018, de la ora 14.00, va fi organizată o conferință de presă, care va avea loc în Salonul de Protocol al Ateneului Român.

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului