Ministerul Sănătății: Peste 100 de paturi ATI suplimentare pentru pacienții cu noul coronavirus din București / Spitalele de urgență Floreasca și „Sf. Ioan” devin spitale suport COVID

Ministerul Sănătății: Peste 100 de paturi ATI suplimentare pentru pacienții cu noul coronavirus din București / Spitalele de urgență Floreasca și „Sf. Ioan” devin spitale suport COVID
Foto: Hepta

Numărul paturilor de terapie intensivă destinate pacienților cu COVID 19 din spitalele din București va fi suplimentat cu peste 100 de locuri, anunță, marți, Ministerul Sănătății. Totodată, sa luat decizia ca Spitalele „Floreasca” și „Sf. Ioan” să fie unități medicale suport COVID pentru ATI.

Încă 100 de paturi de terapie intensivă din București , alocate, pacienților cu COVID

Ministerul Sănătății anunță că numărul paturilor de terapie intensivă din București destinate pacienților cu COVID -19 va fi suplimentat cu peste 100 de paturi ATI, iar Spitalul Malaxa va trata pacienți cu coronavirus, în timp ce spitalele de urgență Floreasca și „Sf. Ioan” devin spitale suport covid.

“Numărul paturilor de terapie intensivă din unitățile sanitare de la nivelul municipiului București destinat pacienților cu COVID -19 va fi suplimentat cu peste 100 paturi ATI, în urma unei evaluări realizate în această după- amiază de către ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat, Raed Arafat”, transmite Ministerul Sănătății, într-un comunicat de presă.

Astfel, cei doi oficiali au decis repartizarea unei unități mobile cu 12 paturi ATI care va fi utilizată pentru tratarea pacienților cu COVID 19 la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

De asemenea, Spitalul Clinic nr. 1 CF Witting va suplimenta la 10 numărul paturilor ATI COVID 19.

Spitalul Clinic Colentina care a fost operaționalizat în întregime, prin Ordinul Comandantului Acțiunii, pentru tratarea pacienților infectați cu SARS Cov 2 va avea 29 paturi de ATI funcționale.

Spitalul Universitar de Urgență București va avea, de asemenea, un număr de 11 paturi ATI pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2.

Mai mult, s-a decis ca unitățile sanitare de urgență din Capitală, respectiv Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan să fie desemnate spitale suport COVID pentru secțiile de terapie intensivă.

Totodată, Spitalul Clinic Nicolae Malaxa a fost desemnat unitate sanitară care asigură asistența medicală pacienților infectați cu noul coronavirus, prin Ordinul Comandantului Acțiunii.

“La Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan și Spitalul Clinic Nicolae Malaxa vor fi operaționalizate câte 10 paturi, în timp ce la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon vor funcționa 20 de paturi ATI Covid”, transmite Ministerul Sănătății.

Nelu Tătaru are în vedere și suplimentarea personalului medical

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, marți, că DSP va verifica toate aceste unități sanitare. Totodată, spune el, se are în vedere creșterea numărului de paturi de la Terapie Intensivă și în județele Cluj, Timiș, Mureș și Iași.

“La toate aceste unități reprezentanții Direcției de Sănătate Publică vor verifica modul în care au fost realizate separarea circuitelor și asigurarea fluxului pacienților. Avem în vedere creșterea capacității de tratare a pacienților și în unitățile sanitare din județele Cluj, Timiș, Mureș, Iași, dar hotărârea va fi luată după ce în această săptămână finalizez evaluarea acestora de la fața locului”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a mai supus că se are în vedere și suplimentarea personalului medical care lucrează în prima linie a luptei împotriva COVID-19.

În acest sens, s-a identificat modalitatea legală ca cei 200 de medici rezidenți și specialiști care au susținut examenul de specialitate în ATI, Urgență, epidemiologie, boli infecțioase, pneumologie și radiologie care nu au post, să poată fi angajați în Spitalul de Urgență pr. Dr. Dimitrie Gerota, după care să fie detașați în unitățile cu personal insuficient de către DSU.

Capitala are cele mai multe cazuri de Covid-19. Distribuția pe județe

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni,3.400 de cazuri noide COVID-19 depistate la nivel național, bilanțul total ajungând la 186.254, dintre care 134.395 persoane vindecate.Potrivit autorităților, Capitala a contabilizat 545 îmbolnăviri nou confirmate. Într-un acest top negativ, Municipiul București este urmat de județele Timiș (147), Prahova (132), Iași (214), Cluj (228), Bacău (101), Arad (105) și Alba (120).Cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19 se întregistrează în București, Alba și Harghita.

Distribuția cazurilor noi de COVID-19 arată în felul următor: Alba 120, Arad 105, Argeș 40, Bacău 101, Bihor 82, Bistrița-Năsăud 54, Botoșani 51, Brașov 57, Brăila 25, Buzău 29, Caraș-Severin 72, Călărași 37, Cluj 228, Constanța 91, Covasna 41, Dâmbovița 62, Dolj 57, Galați 60, Giurgiu 16, Gorj 35, Harghita 85, Hunedoara 71, Ialomița 45, Iași 214, Ilfov 98, Maramureș 79, Mehedinți 30, Mureș 86, Neamț 82, Olt 44, Prahova 132, Satu Mare 3, Sălaj 34, Sibiu 38, Suceava 97, Teleorman 95, Timiș 147, Tulcea 14, Vaslui 32, Vâlcea 34, Vrancea 32. Municipiul București are 545.