Monumentul „Kilometrul zero al democraţiei”, vandalizat. Primăria Capitalei REACȚIONEAZĂ

Monumentul „Kilometrul zero al democraţiei”, vandalizat. Primăria Capitalei REACȚIONEAZĂ

Monumentul „Kilometrul zero al democratiei” din Capitală a fost vandalizat. Primăria București a luat imediat măsuri.

“După apariția informației privind vandalizarea monumentului, Politia Locală a Municipiului Bucuresti s-a autosesizat și a trimis la fata locului un echipaj pentru a face primele verificări. Astfel, s-a constatat faptul ca monumentul „Borna Kilometrica zero” fusese smuls de la locul lui și aruncat la câțiva metri depărtare. In aceasta situatie – cazul nefiind de competenta Politiei Locale – urmează a fi făcute verificări de către Politia Romană”, transmite Primăria Municipiului București.

Mai mult decat atat, reprezentantii firmei care asigura paza piatetei Teatrului National, Getica Guard Company, au recuperat borna in cauza, iar in prezent aceasta se afla in custodia firmei de paza.

Totodata, desi monumentul „Kilometrul 0 al democratiei” nu a fost realizat de Administratia Monumentelor si nu se afla in administrarea PMB, ALPAB, care are in administrare parcul Teatrului National, lucreaza in prezent la un nou sistem de prindere al monumentului.

“Subliniem faptul ca asocierea numelui Primarului General, Gabriela Firea, precum si a Primariei Municipiului Bucuresti cu acest act de vandalism nu reprezinta altceva decat acuze nefondate, calomnii izvorate fie din lipsa elementara de informare fie constituie defaimari deliberate, pentru care persoanele in cauza trebuie sa raspunda legal.

Mai mult decat atat, transformarea unui act de vandalism in instrument politic si de propaganda nu face altceva decat sa discrediteze indivizii care apeleaza la astfel de tertipuri pentru a-si creste fals popularitatea”, mai transmite PMB.