Nelu Tătaru: Spitalul Regional Iaşi, cel mai avansat în acest moment

Nelu Tătaru: Spitalul Regional Iaşi, cel mai avansat în acest moment
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că Spitalul Regional Iaşi este cel mai avansat dintre cele trei care vor fi construite, aflându-se în faza de proiect. Acesta a mai menționat că va urmări ca unitatea medicală să fie operaţionalizată mai repede decât se prevede în proiect.

Nelu Tătaru: Spitalul Regional Iaşi, cel mai avansat. Voi urmări ca operaţionalizarea spitalului să fie făcută cât mai repede, să nu aşteptăm acel termen

Ministrul Sănătății a afirmat că unitatea medicală va avea 850 de paturi, plus 60 de paturi pentru UPU şi 45 de paturi pentru internarea de zi.

”Acest spital regional va avea două etaje în subteran, şapte etaje supraterane, va avea un corp orizontal în care vom avea strucuri de investigare, diagnostic, tratament şi trei corpuri perpendiculare care vor asigura structura unităţii medicale, cu paturi. În structura Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi avem 850 de paturi, plus 60 de paturi pentru UPU şi 45 de paturi pentru internarea de zi. În aceeaşi locaţie se vor regăsi 17 cabinete pentru Ambulatoriu, 19 săli de operaţie”, a spus acesta.

El a mai adăugat, potrivit News.ro, că spitalul va deservi populaţia aferentă regiunii Moldova, investiţia depăşind 500 de milioane de euro.

Nelu Tătaru a menționat că Spitalul Regional Iaşi este cel mai avensat în acest moment, aflându-se la faza de proiect şi verificator de proiecte.

”Avem în acest moment un Spital Judeţean de Urgenţă, dar, după cum ştiţi şi ştiu şi eu, nu este optim şi nici nu poate înlesni atât activitatea medicală cât şi activitatea didactică. În viitorul Spital Regional vom regăsi şi spaţii pentru activitatea didactică. Spitalul Regional Iaşi este cel mai avensat în acest moment, ne aflăm la faza de proiect şi verificator de proiecte. Sperăm ca paşii să se desfăşoare într-un ritm alert. Voi urmări ca acest parcurs să fie cât mai scurt şi să avem operaţionalizarea spitalului cât mai repede, să nu aşteptăm acel termen care este dat în contractul cu BEI sau în contractul pe care-l avem pentru cele 3 spitale judeţene”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Oficialul a precizat că personalul din spitalele din Iaşi va deservi noua unitate, dar se vor face şi angajări.