Nelu Tătaru: Susţinem ca personalul din spitale să fie remunerat după aceeaşi grilă de salarizare şi anul viitor

Nelu Tătaru: Susţinem ca personalul din spitale să fie remunerat după aceeaşi grilă de salarizare şi anul viitor
Foto: Dan Amariei

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că susține caanul viitor cadrele medicale din spitalele publice să fie remunerate după aceeaşi grilă de salarizare.

„Dorim să facem ordine în sistem şi să avem o echitate a salariilor pentru toate categoriile de personal. Susţinem ca anul viitor întregul personal din spitalele publice să fie remunerat după aceeaşi grilă de salarizare. Am finalizat studiul de impact pentru repararea acestei nedreptăţi, pe care îl înaintăm către instituţiile abilitate”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Nelu Tătaru, şi secretarul de stat Dragoş Garofil au purtat,o discuţie cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Sindicatelor TESA din Sănătate.

Ministrul a spus reprezentanţilor că înţelege nemulţumirile legate de inechităţile produse de legea salarizării unice adoptată în anul 2017 şi a susținutcăMinisterul își dorește echilibrarea sistemului sanitar.

„Reprezentanţii Guvernului României au subliniat faptul că dialogul social reprezintă o prioritate pentru echipa MS”, conform comunicatului.