Noi dezvăluiri în cazul lui Mohamed Iman, tânărul condamnat la închisoare pe viață după ce a omorât din gelozie o asistentă. Anterior a fost lăsat liber deși și-a terorizat și fosta iubită

Noi dezvăluiri în cazul lui Mohamed Iman, tânărul condamnat la închisoare pe viață după ce a omorât din gelozie o asistentă. Anterior a fost lăsat liber deși și-a terorizat și fosta iubită
sursa foto: libertatea

Noi detalii ies la iveală în cazul lui Mohamed Iman, suceveanul arab care și-a omorât la Cluj-Napoca fosta iubită, pe asistenta medicală Ioana Valentina Catargiu. Acesta a fost condamnat pe viață pentru comiterea infracțiunii de omor calificat și se află închis în Penitenciarul Gherla.

Acesta obișnuia să îşi terorizeze fostele iubite, urmând acelaşi tipar: le ameninţa, intra în casele lor, le fura telefonul şi le agresa, arată o anchetă realizată de Libertatea.

Așa a procedat Iman și cu prima sa victimă, care a depus nu mai puțin de patru plângeri, până când poliţia a luat-o în serios.

Camelia S. şi Mohamed Iman s-au cunoscut pe Facebook, în ianuarie 2018. Ea lucra la un hipermarket din Suceava, iar el era șofer la o firmă de transport persoane şi făcea curse între România şi Italia.

După o lună, Iman s-a mutat în apartamentul din Suceava unde fata locuia cu chirie. Povestea lor de iubire a durat până în iunie 2018, când Camelia S. a pus capăt relaţiei.

Atunci a început calvarul din viaţa ei: Iman o căuta acasă, pe stradă sau la telefon, şi îi cerea să se împace, apoi o amenința. Fata a mers la poliție şi a depus prima plângere împotriva lui.

Acțiunea nu a avut niciun efect. C pe care şi-o făcuse dinainte. La fel cum avea să procedeze şi-n cazul celei de-a doua victime.

Pe 18 august 2018, în jurul prânzului, fata a ieşit din bloc, să ducă gunoiul, când s-a trezit față-n faţă cu Iman, care a prins-o de păr. A fost salvată din mâinile lui de o familie care trecea cu maşina pe acolo. Deși a depus din nou plângere, nici de această dată calvarul tinerei nu s-a încheiat.

În seara de 3 septembrie 2018, Camelia, care schimbase yala de la intrare, l-a găsit pe Iman în faţa apartamentului ei. A lovit-o și a amenințat-o din nou cu moartea, iar fata a scăpat după ce i-a pulverizat spray lacrimogen în faţă şi a fugit.

Trecuseră patru luni de când Camelia S. le cerea ajutorul poliţiştilor din Suceava, în seara în care Iman a spart uşa şi a intrat peste ea. Era 9 octombrie 2018. Fata a auzit bătăi în ușa de la intrare, dar nu a deschis, bănuind că el este. Şi-a luat spray-ul lacrimogen şi a aşteptat, îngheţată de frică. Iman a izbit ușa, care a cedat, iar când l-a văzut intrând în hol, fata a dat cu spray spre el. A împins-o, dar ea a reuşit să iasă din casă şi a început să strige după ajutor. O vecină i-a deschis uşa şi Camelia s-a refugiat acolo, apoi a sunat la 112.

În ianuarie 2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava l-a trimis în judecată pe Mohamed Iman, pentru cinci capete de acuzare: lovire sau alte violențe; amenințare (6 acte materiale), distrugere, violare de domiciliu în timpul nopţii, furt calificat, în timpul nopții şi prin violare de domiciliu. Dacă ar fi primit minimul pedepsei cu închisoarea pentru fiecare faptă, iar judecătoarea n-ar fi suspendat executarea pedepsei, Ioana C., tânăra asistentă din Cluj, ar fi rămas în viaţă.

Ultima oră
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”