Octavian Berceanu, după ce Garda de Mediu a catalogat drept ”fum de grătar” o sesizare a acestuia: Ilfovul este epicentrul infracționalității de mediu în România (VIDEO)

Octavian Berceanu, după ce Garda de Mediu a catalogat drept ”fum de grătar” o sesizare a acestuia: Ilfovul este epicentrul infracționalității de mediu în România (VIDEO)

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu, a declarat în emisiunea Bună, România, cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, că Ilfovul este epicentrul infracționalității de mediu în România. „De aici se trag sforile și de aici se dorește să fie coordonată și Garda de Mediu, din păcate politic”.

Reacție revoltătoare a Gărzii de mediu

Acesta a făcut comentariul în condițiile în care a sesizat Garda de Mediu cu noi incidente privind arderile ilegale de deșeuri din jurul Bucureștiului. Cu toate acestea, angajații Gărzii de Mediu au indicat că nu ar fi vorba despre arderi de deșeuri, ci despre un grătar:

„Au primit un fel de undă verde. Ce vedeți în imagini este un grătar de mari dimensiuni, atât de puternic încât ducea fumul pe o distanță de 3-4 km și nu era singurul. Eu am sesizat autoritățile la al treilea grătar, am zis că primul a fost așa de încălzire, era mai puțin consistent, dar au mai apărut încă două”, a comentat ironic Octavian Berceanu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

El a spus că a sunat la 112 pentru că la Primăria Tunari nu a răspuns nimeni:

„Răspunsul Gărzii de Mediu m-a luat prin surprindere. Chiar dacă au găsit mai mulți oameni făcând grătare, nu pentru asta este Garda de Mediu, ci de a face prevenție în primul rând. Doar așa să iei în batjocură, cu cinism pe cineva care ți-a făcut o reclamație…

Eu am sesizat 112, eram chiar la 10 m de Autostradă. Este jenant. Nu trebuia să aibă răspunsul ăsta sub nicio formă, să iei la bășcălie cetățenii care sun la 112, în contextul în care aveam imagini, eram live pe Facebook și oamenii de la Garda de Mediu mă urmăresc”.

Avertismentul șefului Gărzii de Mediu

Fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu a distribuit în mediul online o serie de imagini în care se poate observa fumul gros din jurul Capitalei, provocat de arderile de deșeuri. Octavian Berceanu susține că arderile ilegale, oprite în timpul mandatului său, au fost „reluate în forță”.

Fumul gros se putea remarca și din București, iar mai mulți internauți au comentat la postarea de pe Facebook a fostului șef al Gărzii de Mediu, anunțând că mirosul se simțea în București, atunci când deschideau geamurile.