Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)

Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
Foto: Octavian Jurma / Facebook

Cercetătorul Octavian Jurma a vorbit despre importanța vaccinării, dar și despre riscuri în fața cărora se expune persoanele care nu s-au imunizat în fața COVID-19, odată cu sosirea valului patru al pandemiei.

Totodată, Jurma spune că relaxarea cu care România întâmpină valul patru este înspăimântătoare, cele mai multe cazuri confirmate fiind infectări cu această variantă.

Restricțiile nu ar fi o soluție pentru stimularea vaccinări în România

În opinia cercetătorului Octavian Jurma, restricțiile impuse persoanelor nevaccinate ar fi deja o măsură aplicată mult prea târziu în România, speranța fiind în persoanele tinere care s-ar putea imuniza odată cu reluarea cursurilor

Cred că cei care sunt hotărâți să nu se vaccineze reprezintă sub 25% din populație. Avem acești 50% care sunt relativ ușor de convins să se vaccineze, având în vedere că majoritatea persoanelor care se vaccinează în ultimele săptămâni o fac pentru a pleca în vacanță fără probleme.

Restricțiile funcționează, pentru că, spre exemplu ele sunt normale în țările în care sunt aplicate, acolo unde cei vaccinați sunt scoși de sub restricții”, spune medicul.

Festivalurile și evenimentele cu un număr mare de participanți ar fi putut fi o altă metodă prin care populașia tânără ar fi fost stimulată să se vaccineze, a mai precizat cercetătorul, pentru B1 TV.

La noi vaccinarea a ajuns la un stadiu când este prea puțin să intervii cu restricții. Majoritatea sunt nevaccinați și este complicat, dar am putea profita de vaccinarea în rândul tinerilor. Încep școlile, foarte mulți părinți sunt îngrijorați de situația din școli și dacă am începe să vaccinăm copii, el poate să își convingă familia.

Mai avem și festivalurile, evenimentele foarte mari, la care ar trebui să aibă acces doar cei vaccinați, în mod normal. Dacă am fi restricționat accesul doar pentru vaccinați, am fi putut imuniza în special categoria tinerilor”, a explicat medicul, în direct pe B1 TV.

„Varianta Delta este absolut fulminantă”

Majoritatea cazurilor de infectare sunt cu varianta Delta, spune Octavian Jurma, iar în rândul infectărilor cu această nouă tulpină a apărut și primul deces.

Evoluția Delta este absolut fulminantă. Marea majoritate a cazurilor sunt cu Delta, iar din păcate avem și primul deces generat de Delta, în rândul persoanelor vaccinate.

Din rândul celor 14 decese cauzate de tulpina Delta, o persoană a fost vaccinată completă, cu cele două doze, acum 100 de zile. Delta este  o tulpină foarte serioasă, mult mai periculoase decât tulpina Alpha.

Relaxarea cu care întâmpinăm valul patru este înspăimântătoare”, a mai adăugat medicul Octavian Jurma, în direct pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

CNCAV: 15.395 de persoane, vaccinate anti-COVID în ultima zi. 11.174 au primit prima doză

Aproape 15.400 de persoane au fost vaccinate anticoronavirus în ultima zi, fiind consemnate cinci reacție adverse. Mai bine de 11.100 dintre acestea au primit prima doză de ser. În total, peste cinci milioane de oameni au fost vaccinați, din care peste 4,8 milioane au administrate ambele doze.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) informează că, în ultima zi, au fost vaccinate 15.395 de persoane: 11.174 cu prima doză și 4.221 cu rapelul. Au fost înregistrate cinci reacții adverse, una de tip local și patru generale.

De la debutul campaniei de imunizare și până acum au fost vaccinate 5.024.979 de persoane, din care 4.878.939 au schema completă.

Ultima oră
12:34 - Liliana Mocanu și fiica ei, infectate cu COVID-19. Actrița din Las Fierbinți nu este vaccinată: Nu pot dormi, mă dor toate
12:30 - CCR a admis sesizarea Guvernului Cîțu privind moțiunea de cenzură, dar a stabilit că dezbaterea și votul trebuie să aibă loc (surse)
12:24 - Cu ce cadou a mers Ion Ţiriac la Simona Halep în ziua în care sportiva a împlinit 30 de ani (FOTO)
12:21 - PSD depune propria moțiune de cenzură. Sorin Grindeanu: Cealaltă moțiune are probleme pentru că există acel conflict de natură constituțională
12:18 - Radu Țincu: Secțiile ATI din București, supraaglomerate. Creșterea va continua în perioada următoare. Suntem supărați când se introduc restricții, dar am ales să ne vaccinăm într-un procent extrem de redus și să sfidăm regulile (VIDEO)
12:13 - A murit unul dintre condamnații în dosarul triplei crime de la Stoenești. Doru Durleci era încarcerat la Craiova: „A fost lăsat să zacă precum un câine”
11:46 - Bucureștiul, la o rată de infectare de 5,57 la mie. Dacă se trece de pragul de 6, școlile intră în online și se instituie carantina de noapte în weekend pentru persoanele nevaccinate
11:45 - Virgil Musta: Suntem, din nou, în al doisprezecelea ceas. Oricât încercăm să mai creştem numărul de paturi, se vor epuiza şi acestea foarte repede
11:40 - Cine este Mihai Dan Zarug de la Asia Express, sezonul 4. Cu ce se ocupă concurentul de la Antena 1 și cum a ajuns cunoscut
11:33 - DLAF a sesizat DNA și cu privire la proiectul pe fonduri europene care a avut ca beneficiar firma lui Dan Barna: „Au rezultat indicii privind posibila săvârșire a unor fapte de natură penală”